Worldcard, Avrupa'nın 8'inci büyüğü oldu

Yapı Kredi Worldcard tarafından sunulan kredi kartları, 23,5 milyar dolarlık işlem hacmi ile Türkiye'deki rakiplerini geride bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi Worldcard, şe Nilson Report'un yayımladığı rapora göre, Avrupa'nın en büyük sekizinci kart programı oldu. 

Yapı ve Kredi Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Visa, Mastercard, American Express ve Diners logolu kart kullandıran bankalar içinde yapılan değerlendirmede, Yapı Kredi Worldcard tarafından sunulan kredi kartları, işlem hacmi sıralamasında 23,5 milyar dolar ile Citigroup/Egg (İngiltere), La Caxia (İspanya), Banca Santander (İspanya), UBS (İsviçre), Nordea (İsveç-Danimarka) gibi bankaların yanı sıra Türkiye'deki rakiplerini de geride bıraktı. 

Araştırmaya göre, Avrupa'da kredi kartıyla yapılan işlemlerin toplamı 1,355 trilyon dolara ulaşıyor. Ülkelere göre yapılan sıralamada Türkiye 76,98 milyar dolar işlem hacmi ile Avrupa'da dördüncü sırada yer alırken, İngiltere 604,61 milyar dolar işlem hacmi ile ilk sırada, Fransa ise 402,79 milyar dolar ile ikinci sırada bulunuyor. 

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'de kredi kartı pazarının "lideri" olan Yapı Kredinin ulaştığı büyüklüğün, Avrupa liginde yerini göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade etti. Başarılarının uluslararası platformlarda yansıma bulmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Somer, 2008 yılındaki performanslarıyla sıralamada daha yukarı seviyelere geleceklerine inandığını kaydetti.