”Yalanı bir kenara at, hemen ekonomik faaliyetlere yönel”

Bahceli, partisinin, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Ülke Senin, Karar Senin" mitinginde Başbakan Erdoğan'a seslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MANİSA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Sayın Başbakan, yalanı, iftirayı bir kenara at, hemen ekonomik faaliyetlere yönel" dedi.

Bahçeli, partisince, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Ülke Senin, Karar Senin" mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında, sık sık Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasından sonra TBMM'ye iki tezkere gönderildiğini hatırlattı. Bahçeli, "Birinci Recep Tayyip Erdoğan dosyasının özü, görevi ihmal, ikinci dosya rüşvet, görevi kötüye kullanmak ve suç teşekkülü" diyerek, bu dosyaların 2003'ten bu yana mecliste bekletildiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'a hitaben, "Eğer AK Partili olmak istiyorsan, önce bir aklan bakalım" diye seslenen MHP Lideri Bahçeli, bu çerçevede Siyasi Etik Yasasının çıkartılması, gerekli anayasal değişikliklerle dokunulmazlığın kaldırılmasının gerektiğini söyledi.

Konuşmasında TOKİ'yi de eleştiren Bahçeli, şöyle dedi:

"TOKİ denen kuruluş, ev yapıyor. Bazı illerde de TOKİ'nin güzel eserleri görünüyor. Ancak TOKİ Başkanı Bayraktar, bir devlet mensubu olmakla beraber, seçim zamanlarında Başbakan'ın yanında, onun seçim organizatörü olarak dolaşıyor. O zaman bu TOKİ Başkanı'ndan da bir hesap sormak lazım."

"Çiftçi çöküyor"

Ekonomik yönden durumun iyi olmadığını, bazı yerlerde çiftçinin üzümünü, mısırını satamadığını, ürününü ürettiğinin çok altında fiyatla satmaya çalıştığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bugün çiftçi, girdi fiyatları ile kazancı arasındaki farktan dolayı gittikçe zayıflıyor, çöküyor. Traktörünü ya da tarlasını satabilecek duruma geliyor. Sayın Başbakan, eğer havada uçakla dolaşmazsanız bunları görürdünüz. Çiftçiye 'ananı al git' diyeceğine, 'aziz kardeşim alın terinin karşılığını al' de.

Sayın Başbakan, yalanı iftirayı bir kenara at, hemen ekonomik faaliyetlere yönel. Türkiye'yi bu krizden kurtarabilecek ekonomik politikaları gözden geçir, gerekli tedbirleri almak için ekonomik konseyi genişleterek toplantıya çağır. Bunu yapmak için uygulayacağın samimi, dürüst ve gerçekten ekonomik krizi aşacak tedbirler ne kadar acı olursa olsun, önerdiğin takdirde, bu ülkenin sevdalıları olarak, MHP her zaman size destek verecektir. Ama hala köşe kapmaca oynayıp, hile hurda ile seçim kazanmanın yoluna düşüyorsan, bu felaketin altında önce sen kalacaksın. Bunları iyi düşün, her şey particilik değildir."