Yalçındağ, yeniden TÜSİAD Başkanı

Yeni Yönetim Kurulu, Başkan Yardımcılıklarına Ferit F. Şahenk ve Ümit Boyner'i getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL -  Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 39. Genel Kurulu toplantısında, Arzuhan Doğan Yalçındağ, yeniden başkanlığa seçildi.

Yalçındağ, TÜSİAD Başkanlığına yeniden seçilmesinin ardından genel kurulda yaptığı konuşmada, yönetim kuruluna duyulan güven ve teveccüh için katılımcılara teşekkür ederek, bayrağı daha da yukarılara taşımak için azami gayret ve çaba göstereceklerini ifade etti.

İçinde bulunulan bu yılın birçok farklı nedenden dolayı çok ve zor enteresan olduğunu belirten Yalçındağ, küresel ekonomik krizin gündemlerini çok meşgul edeceğini, tespit ve önerilerini TÜSİAD üyeleri, kamuoyu ve ekonomi yönetimiyle paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

”Beklenti yönetiminin iyi yapılmadığı ortada”

”Hükümet krizin varlığını reddetti"

Yalçındağ, ''Karar süreçlerine olumlu katkı yapma gayreti içinde olacağız. Bununla da yetinmeyip bir adım ötesini düşünmek zorundayız. Bu kriz geçtiğinde ülkemizin küresel rekabet gücünün de azalmaması lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız, iş ve yatırım ortamıyla ilgili öneriler ve yapılması gerekenleri söylemeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'nin ve dünyanın bir çok konusunun TÜSİAD Yönetim Kurulunun da gündemi olacağını, bu dönemde yönetim kurulunun mesaisini büyük ölçüde dernek içi etkileşimin de alacağını, bu dönemde farklı mekanizmaları da hayata geçirerek üyeleriyle daha sık ve derin istişareler yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

Görev dağılımı yapıldı

TÜSİAD'ın bugün gerçekleştirilen 39. Genel Kurulu toplantısında belli olan yeni Yönetim Kurulu Üyeleri görev dağılımını da yaptı.

Genel Kurul'da seçilen yeni Yönetim Kurulu, kendi arasında yapmış olduğu seçim sonucu, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı, Başkan Yardımcılıklarına ise Ferit F. Şahenk ve Ümit Boyner'i getirdi.

Seçimde, TÜSİAD Yönetim Kurulu aşağıdaki şekilde oluştu:

Arzuhan Doğan Yalçındağ: Yönetim Kurulu Başkanı; Ferit F. Şahenk: Başkan Yardımcısı, Ekonomik ve Mali İşler Komisyonu Başkanı; Ümit Boyner: Başkan Yardımcısı, Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanı; Haluk Dinçer: Sayman Üye, Dışişleri Komisyonu Başkanı; Hamdi Akın: Üye, Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı; Tayfun Bayazıt: Üye, Şirket İşleri Komisyonu Başkanı; Erdal Karamercan: Üye, Sanayi, Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanı,

Ali Kibar: Üye, Parlamento İşleri Komisyonu Başkanı; Mehmet Ali Molay: Üye, Sosyal İşler Komisyonu Başkanı; Volkan Vural: Üye, AB Uyum Komisyonu Başkanı,

Zafer A. Yavan: Üye, Genel Sekreter, Meslek Örgütleriyle İlişkilerden Sorumlu.