Yapı Kredi Leasing liderliği bırakmıyor

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, 2016 yılsonu itibariyle 9 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştıklarını, kesintisiz liderliği 9. yıla taşıdıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sektörde liderliklerine yüzde 20’lik pazar payı ile devam ettiklerini belirten Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, 2016 yılsonu itibariyle 9 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştıklarını söyledi. Kesintisiz liderliği 9. yıla taşıdıklarını belirten Torun, şöyle konuştu: “2016 yıl sonunda 8.8 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştık. 1 milyar doları aşan yeni işlem hacmi yaratan Yapı Kredi Leasing, liderliğini sürdürerek ülke ekonomisine ve istihdama destek olmaya devam ediyor. Yapı Kredi Leasing olarak temel hedefimiz leasingde öncü rolümüzü sürdürmenin yanı sıra sektörümüzü büyütmek. Bunun için de henüz leasing ile tanışmamış firmalara giderek leasingin sunduğu faydaları anlatıyor, leasingi tanıtıcı faaliyetlerde bulunuyoruz. Sahaya inerek aktif bir şekilde çalışmamızın neticesinde de yeni işlem hacminde çok önemli bir rakama ulaştık.”

2016 yılında üretim ve iş makinalarında sektörden aldığı payı artırdıklarını, 2017 yılında da makine ekipmanı, iş ve inşaat makinelerindeki öncü rolü sürdüreceklerini de sözlerine ekleyen Torun, “Bu sene içerisinde üreticiler ve distribütörlerle çalışarak müşterilerimize kolaylık sağlayan kampanyalar üretmeye devam edeceğiz. Hedefimiz her zamanki gibi müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi cevap veren çözümleri sunmak. 2017’de ayrıca odağımızda makine yatırımlarının yanı sıra rüzgar ve güneş enerji sistemleri gibi yenilenebilir enerji projelerini desteklemeye devam etmek de var.”