Yatağan'ın satışında 'sakınca' yok

Kurul, Yatağan Termik Santrali ve ilgili maden sahalarının özelleştirilmesi kapsamında, söz konusu varlıkların teklif sahipleri tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığını kararlaştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurumu, Yatağan Termik Santrali ve bu santrale bağlı taşınır ve taşınmazlar ile ilgili maden sahalarının özelleştirilmesi kapsamında, söz konusu varlıkların teklif sahipleri tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığını kararlaştırdı. 

Kurul kararları, Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlandı. 

Buna göre, Kurul, Aviva Sigorta AŞ'nin Aviva International Holdings Limited'e ait yüzde 98,66 hissesinin Kibele B.V. tarafından devralınması işlemine izin verdi. 

Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri AŞ ile gazete ve dergi yayıncısı teşebbüsler arasında imzalanması planlanan "Dergi Dağıtım Sözleşmesi" ve "Gazete Dağıtım Sözleşmesi"ne menfi tespit belgesi verildi. 

Kurul, Yatağan Termik Santrali ve bu santrale bağlı taşınır ve taşınmazlar ile ilgili maden sahalarının özelleştirilmesi kapsamında, bahse konu varlıkların, teklif sahiplerinden Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri AŞ veya Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığını kararlaştırdı. 

Dufry AG tarafından The Nuance Group AG'nin tüm hisselerinin devralınması işlemine izin veren Kurul, Genyapı Mühendislik Hizmetleri İnşaat Gıda Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ'nin Antalya ve Muğla'da işlettiği 15 süpermarketin, Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ tarafından devralınması işleminde sakınca bulunmadığına karar verdi. 

Kurul, Günaydın Et Şarküteri Ürünleri AŞ, Günaydın Et Sanayi AŞ, Günaydın İstanbul Merkez Gıda AŞ, Tiendes Turizm İşletmeleri AŞ ve Günaydın İdealtepe Gurme Gıda AŞ'deki gerçek kişi hissedarlara ait yüzde 70 hissenin, Nahita Restoran İşletmeciliği ve Yatırım AŞ tarafından devralınması ve adı geçen şirketler üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi işlemine izin verdi.