”Yatırım olması için 3 işin öngörülebilir olması lazım”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yatırım için öngörülebilir bir gelecek, öngörülebilir bir maliyet ve öngörülebilir bir pazarın olması gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir işverenin istihdam ettiği bir ilave kişi ile huzur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İşsizliğin çözümü yatırım. Yatırım olması için de 3 tane işin öngörülebilir olması lazım. Öngörülebilir bir gelecek, öngörülebilir bir maliyet ve öngörülebilir bir pazar... Şu anda dünyada hiçbir ülkede işveren bu 3 şeyi öngöremiyor" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Balkan Ekonomi Zirvesinde bir gazetecini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinden, her TOBB üyesinin bir işçi istihdam etmesi talebinde bulunarak, "Ben senden 1 milyon 300 bini istiyorum" sözlerini hatırlatarak, sorduğu bir soru üzerine, işçi ve işverenin "etle tırnak" gibi olduğunu belirtti.

"Bunların herhangi birisine bir zarar gelse, hepimizin canı yanar. Biz, birbirimizden ayrılamayız. Eğer ekonomi bir bütünse, işçi ve işveren bir bütün" ifadesini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bir işveren, istihdam ettiği bir ilave kişi ile huzur duyar mutluluk duyar. İlave yapacağı her kişiyle mutluluk duyar. Bugün Türkiye'de, Anadolu'da işverenlere baktığımız zaman en büyük gurur kaynağı kaç kişi çalıştırdığıyla ilgilidir. Bunu anlatır. Vergiden daha önemli konu. 'Yanımda şu kadar işçi kardeşim çalışıyor' diye gurur duyar."

İşsizliğin tek çözüm kaynağının yatırım olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Yatırım olmadan hiçbir şey olmaz. Yani işsizliğin çözümü, yatırım yatırım yatırım. Yatırım olması için de 3 tane işin öngörülebilir olması lazım. Öngörülebilir bir gelecek, öngörülebilir bir maliyet ve öngörülebilir bir pazar. Şu anda dünyada hiçbir ülkede işveren bu 3 şeyi öngöremiyor. Bu 3 şeyin çözümü olmadan önümüzdeki dönemde yatırım ortamının iyileşmesi mümkün değil" dedi.