Yemek kartı kullanımı artıyor

Özellikle kurumsal firmalar tarafından çalışanlarına verilen dijital yemek kartlarının pazarı giderek büyüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA  - Nakit paranın yerini kartlara bırakmasıyla harcama alışkanlıkları değişirken, yemek ücretlerinin dijital kartlarla ödenmesi de her geçen gün artıyor. Büyük bölümü kurumsal firmaların çalışanlarına sunduğu dijital yemek kartları ile çalışanlar, yemek ödemelerini kartlarına yüklenen krediden yapabilirken, böylelikle üzerlerinde para bulundurmaya gerek duymuyor.
 
Üstelik bu sistemden sadece çalışanlar değil, firmalar da raporlama, personel takip, maliyet düşürme gibi kalemlerde avantaj sağlayabiliyor.
Set Kurumsal Hizmetler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Öner Piyade de, Türkiye'de yemek kartı pazarının hızla genişlediğine dikkati çekerek, "Önümüzdeki 5 yıl içinde yüzde 95'e yakın büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin yemek kartı Setcard, pazarda liderliğe aday" dedi.
 
Piyade, Türkiye'de yemek kartı pazarının son 7-8 yılda yüksek bir hızla büyüdüğünü ifade ederek, söz konusu artışın süreceğine işaret etti.
Firmalarının dijital yemek kartı pazarına giriş yaptıkları 2005'den bu yana yüzde 80 büyüdüğünü kaydeden Piyade, "Onbinlerce çalışanıyla Yapı Kredi Bankası'ndan sonra Garanti Bankası da tüm Türkiye de Setcard'ı tercih etti. Yemek kartı pazarında taşlar yerinden oynayabilir" diye konuştu.
Firmaların ve kurumların, çalışanlarına daha kurumsal hizmet vermek ve sosyal imkanlardan daha kolay faydalanmalarına imkan sağlamak için dijital yemek kartlarının kullanıldığını anlatan Piyade, "Bu kartlar hem firmalara hem de kullanıcılar için de avantaj sağlıyor" ifadesini kullandı.
Piyade, kurumsal olarak sundukları hizmetlerin sadece yemek kartı ile sınırlı olmadığı ve "Setcard Tedarik, Setcard Çay, Sosyal Yardım Kartı" gibi hizmetlerinin de olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Fatura optimasyonu ve butik çözümlerle operasyonel verimlilik elde eden kurumlar, gelir vergisi muafiyetiyle de ek kazanç sağlamaktadır. Setcard'ın geniş üye ağıyla sosyal haklarını kullanan çalışanların ise, motivasyonu ve iş verimliliği artmaktadır.
Yemek kartı sistemi iş hayatı için önemli bir motivasyon aracıdır. Şirketler, vergi muafiyeti ile bu sosyal haktan faydalanırken Setcard'ın sunduğu elektronik ödeme sistemleriyle tüm süreçler kayıt altına alınarak vergi kontrolü sağlanmaktadır."
 
Setcard sistem nasıl işliyor?
 
Setcard'tan yapılan açıklamaya göre, kurumlar, bu sistem sayesinde raporlama ve kontrol imkanlarına sahip olabilirken, harcama alışkanlıklarıyla ilgili önemli bir veriye de sahip olunabiliyor.
Firmalar, ilk siparişleriyle birlikte personel bilgilerini ve yükleme tutarlarını Setcard'a bildiriyor, ardından Setcard, firmalardan gelen talep doğrultusunda logolu, isimli yada numaralı olarak yemek kartlarını üretiyor.
Setcard'ın sistemine tanımlanan söz konusu bu kartların teslimi gerçekleştirildikten sonra kullanım yapılabiliyor.
Üyeler de, kendilerine verilen pos cihazlarıyla Setcard kullanıcılarına hizmet veriyor ve pos cihazından fatura kesme işlemi yaparak ödemelerini belirlenen vade içerisinde Setcard'dan alıyor.