Yeni Giulietta ile 10 yılın rekorunu kırmayı hedefliyor

Alfa Romeo'nun Giulietta modeli ile 10 yılın rekorunu kırmak hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Alfa Romeo’nun kompakt sınıfta yer alan Giulietta modeli yenilendi. İlk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösteren yeni Alfa Romeo Giulietta, nisan ayından itibaren yeni motor ve şanzıman seçeneklerinin yanı sıra farklı donanım paketleriyle 95 bin TL'den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu. 

Yüzde 50 büyüme öngörüyor 

Alfa Romeo'nun 2016-2020 yılları arasında çok sayıda yeni modeli yollara çıkarmayı planladığını hatırlatan Alfa Romeo Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Bu yeni modellerin ilk ürünlerinden biri ise yenilenen Giulietta oldu. 2001 yılından bu yana Tofaş çatısı altında temsil edilen Alfa Romeo markası olarak 2016 yılında yeni dizel otomatik kombinasyonlu Giulietta modelimizin etkisiyle bin 500 adetlik satışa ulaşarak geçtiğimiz yıla göre yüzde 50’ye yakın büyüme hedefliyoruz. 2016 yılı hedefimize ulaştığımızda markanın Türkiye’deki son 10 yılının en iyi satış sonuçlarına imza atmış olacağız” dedi. Gürtekin, geçtiğimiz yıl Türkiye’de toplam 930 adet Alfa Romeo satışı gerçekleştirdiklerini ve bunun yaklaşık 900 kadarını dizel otomatik versiyonu bulunmayan Giulietta modeliyle sağladıklarını hatırlattı. 

Yenilenen “Giulietta” ilk olarak 1950’li yıllarında tanıtılmış ve ve kısa sürede büyük beğeni toplamıştı. 

Merakla beklenen Giulia’nın ise Alfa Romeo’nun yeni model gamının yollara çıkacak ikinci ürünü olacağına dikkat çeken Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Biz Giulia’yı 2.0 litre benzinli motor versiyonlarıyla kasım – aralık döneminde satışa sunmayı hedefliyoruz. Hem 200 HP arkadan itişli hem de 280 HP’lik dört tekerlekten çekişli versiyonlarını pazara sunacağız. Daha sonra da 510 HP’lik QV versiyonunu getirmeye başlayacağız. Bu noktada bu otomobilin bu kadar erken tanıtılmasının en önemli nedeni, 2015 yılının köklü markanın kuruluşunun 105. yılına denk gelmesiydi. Giulia efsanesinin yeniden doğuşunun 50. yılı olması dolayısıyla da yeni modelin ön gösterimi bu sene gerçekleştirildi” diye konuştu. 

4C serisinden 6 adet getirecek 

Alfa Romeo 4C model ailesinin tüm dünyada her yıl limitli sayıda üretildiğini hatırlatan Gürtekin, Türkiye’de bugüne kadar aldıkları kotalar neticesinde 3 adet Alfa Romeo 4C’yi sahipleri ile buluşturduklarını söyledi. Gürtekin,bu yıl 1 adet 4C Spider’ı ve 5 adet 4C olmak üzere 6 adetlik kotaları bulunduğunu açıkladı.

100 km’de 3.9 litrelik yakıt tüketiyor

Yenilenen Alfa Romeo’da ön plana çıkan en önemli özelliklerinden birini dizel motor ve TCT otomatik şanzıman kombinasyonu oluşturuyor. 1.6 litre hacimli ve 120 HP güç üreten JTDM turbo dizel motorlu ve TCT otomatik şanzımanlı yeni Alfa Romeo Giulietta, 100 km’de ortalama 3.9 litrelik yakıt tüketim değeriyle de ön plana çıkıyor. 120 HP’lik motorla kombine edilen Alfa Romeo’nun 6 ileri vitesli TCT otomatik şanzımanı, tam otomatik veya sıralı modda da çalışabiliyor. Vites kolunun pozisyonları manuel olarak kontrol edilebiliyor. Progression ve Super adı verilen 2 yeni donanım seviyesiyle satışa sulan Alfa Romeo, İtalyan stili sportifl ik ile zarafeti birleştiren tasarımında Giulia modelinden esintiler taşıyor. 5” veya 6.5” inçlik dokunmatik ekranlı yenilikçi Uconnect sistemi ise yeni Giulietta’nın en önemli özellikleri arasında yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir