”Yeni kabine işsizliğin önüne geçecek tedbirler almalı”

TESK Genel Başkanı Palandöken, hükümetin uzun zamandan beri ekonomiye istenildiği gibi odaklanılamadığını savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetin uzun zamandan beri ekonomiye istenildiği  gibi odaklanılamadığını savunarak, yeni kabinenin işsizliğin önüne geçerek yeni tedbirler almasının gerekli olduğunu vurguladı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yoğun bir şekilde hissedilen global ekonomik krizin olumsuz etkisini asgariye indirebilmek için alınan bazı tedbirlerin olumlu sonuçlar verdiğini ve bu tedbirlerin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

KOSGEB kanunu kapsamına alınan esnaf ve sanatkarlara zaman kaybetmeden can suyu kredisi verilmesi için çalışmalar başlatılması gerektiğini savunan Palandöken, şöyle devam etti:

''Talep yetersizliği nedeniyle zaten düşen enflasyon ve cari açık dışında bütün göstergeler olumsuz bir eğilim sergiliyor. İçinde bulunduğumuz konjonktür, talebi canlı tutmayı zorunlu kılıyor. Bunun için de esnaf ve sanatkarın da içinde bulunduğu yeni paketlerin açıklanmasına şiddetle ihtiyaç var''

KDV ve ÖTV indirimlerine dikkati çeken Palandöken, mobilya sektöründe 3 ay olarak belirlenen ÖTV indiriminin süresinin uzatılmasını, gıda sektörü ve temizlik ürünlerinde halen yüzde 18;ler seviyesinde bulunan bir çok ürünün KDV oranının yüzde 8;ler seviyesine mutlaka çekilmesini istedi.

Palandöken, bir defaya mahsus olarak işçi, memur ve emekliye harcama çeki verilmesi uygulamasına zaman geçirilmeden başlanmasını da talep etti.