Yeni yıl hediyeleri sil baştan

Hediye telaşı son dakikaya mı kaldı? Bu yılbaşında sevdiklerinizin armağanlarını kar küresi, kırmızı çamaşır gibi klişe seçeneklerden değil de yeni nesil hediye trendlerinden seçmeye ne dersiniz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Yılın heyecanlı zamanlarından biri geldi çattı. Eski yıla veda edip yeni yılı karşılarken içimizi tatlı bir telaş sarıyor. Bunun sebeplerinden biriyse yılbaşı hediyeleri... Öyle ya, hediyeyi kim sevmez? Yıllar değişirken yılbaşı hediyeleri de değişiyor. Sevdiklerinize hediye alma işini son dakikaya bıraktıysanız size değişen yeni yıl hediyesi trendlerinden birkaç önerim olacak:

- Son yılların yükselen girişimlerinden olan “kutu abonelik” leri bu yılın en çok tercih edilen yılbaşı hediyesi trendlerinden... Birçok ilgi alanına özel geliştirilen onlarca kutu aboneliği var. Bunlardan birine üye olunca size her ay o ilgi alanına özel değişik kutu içeriğiyle birçok ürün geliyor. Sevdiklerinizin ilgi alanına uygun yıllık kutu aboneliği güzel bir hediye olabilir.

- Her yıl giderek teknolojiyle daha fazla samimi olduğumuzu, teknolojinin hayatımızın içine daha fazla girdiğini düşünürsek yeni yıl hediyelerinin de bu yöne doğru sapması şaşırtıcı olmaz. Ama somut olarak bir teknolojik ürün almaktan bahsetmiyorum. Son yıllarda dijital hediyelerin de popülaritesi artıyor. Hediye etmek için Netflix, Spotify, BluTV gibi içerik sitelerinin yıllık üyeliği ya da bir mobil uygulama, bilgisayar programı lisansı satın alma eğilimi giderek yükseliyor.

- Bu yılbaşı diyetisyen ya da diyet yemeği abonelikleri de ilginç hediyeler olarak öne çıkıyor. Abonesi olunan diyet yemeği markası, öğünleri günlük olarak adrese yolluyor. Böylece sevdiklerinize kolay diyet yapma olasılığı hediye ediyorsunuz.

Özetle, bu yılbaşı kar küresi, kırmızı çamaşır gibi klişe hediyeler yerine, sevdiklerinize orijinal yeni nesil hediyeler verebilirsiniz...

Bağış artıyor

Hediye almak yerine bağış yapmak da çok fazla tercih ediliyor. Bu yılbaşında yakınlarınızı, tanımadığınız başka insanlara ve hayvanlara yaptığınız güzelliklerle sevindirebilirsiniz. Meselâ, WWF aracılığıyla nesli tehlike altında olan bir türü sevdiğiniz adına evlat edinebilirsiniz...

Bu konularda ilginizi çekebilir