'YHT'yi kendimiz yapacağız'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "YHT'yi hem milli hem de yerli olarak bizzat kendimiz yapacağız. Ülkemizde kullanmakla yetinmeyeceğiz. Ülkemizden kaynaklı, bulunduğumuz coğrafyaya, hatta dünyanın her yerine ihraç edeceğiz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından Porsuk Spor Salonunda düzenlenen, "Üye Buluşmaları" etkinliğinde yaptığı konuşmada, 1982 ihtilal anayasasının biçtiği gömleğin kendilerine dar geldiğini belirterek, AK Parti'nin hedeflerinin büyük olduğunu ve bu hedeflere ulaşmak için sağlıklı bir yürütme ile yönetim yapısı bulunması gerektiğini bildirdi.

"YHT'yi hem milli hem de yerli olarak bizzat kendimiz yapacağız"

Avrupa'nın 6'ncı dünyanın 8'inci Yüksek Hızlı Tren (YHT) kullanan ülkesinin Türkiye olduğuna dikkati çeken Arslan, şu görüşlere yer verdi:

"Ancak bununla yetinmiyoruz. Bu demiryolu seferberliği kapsamında istiyoruz ki ülkemizin her yerini doğu, batı, kuzey, güney aksında ana koridorlar haline getirelim. Eskişehir merkezli, Bilecik, Kocaeli, İstanbul'a gidiyoruz ancak bununla yetinmeyelim Kapıkule'ye kadar gidebilelim ve Ankara üzerinden de Sivas'a, Erzurum, Erzincan, Kars'a kadar gidelim. Bu ana koridor. Ancak, bunun Bursa'ya uzatılması, Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya, Karadeniz'e, İzmir'e uzatılması, ülkemizin güneyine de uzatılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ancak, sadece yapımla değil artık bu hatlarda kullanacak olan YHT'leri de kendimiz yapabilir olalım istiyoruz. Bu sebeple, seferberlik kapsamında bugün burada çalışan işçi arkadaşlarımıza, genel müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. TÜLOMSAŞ her zaman iddialı olduğunu ortaya koydu. Bugün değil Devrim otomobili de iddiasını ortaya koymuştu. Devrim otomobili ile ilgili TÜLOMSAŞ iddiasını ortaya koyduğunda ülkemiz yöneticileri ve idarecileri onlar kadar inansaydı bugün dünya markası otomobillerden, uçaklardan bahsediyor olacaktık."

Bu konularda ilginizi çekebilir