”Yıl sonuna kadar bütün teşviklerin yapılmasını arzu ediyoruz”

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, ÖTV, KDV oranlarındaki indirimlerin devam etmesi yönünde talep ve telkinleri olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, yıl sonuna kadar yapılabilecek bütün teşviklerin yapılması, tedbirlerin uygulanmasını arzu ettiklerini belirtti.

Vardan, Aktif Isı tarafından düzenlenen "Üreticiler ve İş Ortaklarımız El ele" toplantısında yaptığı konuşmada, yatırımlara iş yapan firmalar olarak krizden ilk etkilenenler olduklarını ifade ederek, "İlk defa biz dayak yiyoruz, en sonra da bizim yüzümüz gülmeye başlıyor" dedi.

Alınan ekonomik tedbirlere değinen Vardan, Türkiye'nin kaynaklarının kıt olduğunu, bunların paylaştırılmasının çok iyi değerlendirilmesi ve herkese nispeten eşit ölçüde uygulanması gerektiğini söyledi.

Vardan, ÖTV, KDV oranlarındaki indirimlerin piyasada canlılık yarattığını vurgulayarak, hükümet yetkilileriyle görüştüklerinde bunların devam etmesi yönünde talep ve telkinleri olduğunu anlattı.

Genel olarak arzu ettiklerinin, 2009 yılı sonuna kadar yapılabilecek bütün teşviklerin yapılması, tedbirlerin uygulanması yönünde olduğunu kaydeden Vardan, "yapılacak tedbirler de 2009 yılına ait olacağını ve 2010 yılına girdiğimizde bu tedbirlerin ortadan kalkacağını bilelim, ona göre hareket edelim" dediklerini belirtti.

Vardan, yeni açıklanacak pakete ilişkin olarak da "Görünen o ki, Türkiye yeni baştan kazma kürek yatırım safhasına giriyor. Yapılacak olan yatırımla beraber hepimizin de, tahmin ediyorum, işlerimiz güçlerimiz artacak. Özellikle 2009'un sonundan itibaren daha rahat olabileceğimizi ümit ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Enerji, grda ve su krizi kapıya dayandı"

Aktif Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halim Özdemir ise dünyanın gündeminde küresel kriz olsa da, bunun geçici olduğunu unutmamak gerektiğine işaret ederek, "Esas kalıcı olan ve tedbir almazsak çocuklarımızın, torunlarımızın da başını ağrıtacak enerji, gıda ve su krizi kapıya dayanmıştır" dedi.

Enerji tasarrufu denildiğinde yalnızca elektrik, doğal gaz ve petrol ürünlerinin tasarrufunu ön plana çıktığını anlatan Özdemir, ancak su olmadan hayatın sürmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Özdemir, Gri Su Geri Kazanım Sistemlerine ilişkin bilgi verirken, kısmen Türkiye'de ürettikleri gömme rezervuarların üretiminin tamamını Türkiye'de yapmak üzere çalışmalarının başladığını bildirdi.