Yıldız Holding, Netlog Lojistik'teki payını sattı

Holding, Netlog Lojistik'teki payınıı şirket ortağı Şahap Çak'a sattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yıldız Holding, bünyesinde Intercombi (ICL) Uluslararası Taşımacılık, Nedlloyd Road Cargo Uluslararası Taşımacılık, Özgür Entegre Lojistik, Net Enerji, VIP Oto Leasing, ICL GmbH, ICL Danube SLR, Netsafe Data Menagement ve ısı kontrollü lojistik hizmeti veren PolarXP'yi barındıran Netlog Lojistik'teki Yıldız Holding hisselerinin tamamını, şirket ortağı Şahap Çak'a sattı

2005 yılında Intercombi (ICL) Uluslararası Taşımacılık şirketinin sahibi Şahap Çak ile ortak kurulan Netlog Lojistik'in 2008 yılı cirosunun 304 milyon lira olarak gerçekleştiği, 2 bin 200 çalışanı, 3'ü tam otomatik olmak üzere 37 deposu ve 1620 taşıma aracı bulunan Netlog'un, 2008 yılında 400 bin kamyonun üzerinde yük taşıması gerçekleştirdiği bildirildi.

Yıldız Holding'e bağlı tüm şirketlerin depolamadan dağıtıma tüm lojistik ihtiyacını karşılayan Netlog'un, bunun yanı sıra üçüncü şirketlere de hizmet verdiği kaydedildi.

Yıldız Holding'in açıklamasında, holdingin büyüyen işlerini düzene koymak amacıyla 2005 yılında bu ortaklığın gerçekleştiği hatırlatılarak, "Artık işlerin düzene girmesiyle lojistik hizmetlerimizi güvendiğimiz bir yönetime devrederek ana işlerimize odaklanacağız" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Taraflar arasında yapılan anlaşmada Netlog Lojistik'in, Yıldız Holding şirket ve iştiraklerine, tüm depolarının kiralanması dahil asgari beş yıl hizmet vermesi garanti altına alınmıştır. Ayrıca Yıldız Holding'in lojistik alanındaki kalite prosedürleri, iş planları ve bu alanda ihtiyaç duyacağı yatırımların da devam edeceği karşılıklı olarak onaylanmıştır. Servis kalitesinin sağlanması amacıyla Çak Ailesi'ne yapılacak olan hisse devri 2011'in sonunda gerçekleşecektir."