YKB, 410 milyon dolarlık sendikasyon sağladı

Banka, 136 milyon $ ve 210,5 milyon € olmak üzere toplamda 410 milyon $'lık sendikasyon kredisi aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı ve Kredi Bankası'nın, 410 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldığı bildirildi.

Yapı ve Kredi Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, 136 milyon dolar ve 210,5 milyon avro olmak üzere toplamda 410 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldığı belirtildi.

Açıklamada, 1 yıl vadeli olan kredinin faiz oranının yıllık LIBOR artı yüzde 1,25 olduğu ifade edilerek, ihracatın finansmanı için kullanılacak olan sendikasyona Yapı Kredi'nin yakın ilişkide olduğu 20 bankanın katıldığının altı çizildi.

Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, dünyada yaşanan finansal sıkışıklığa rağmen Yapı Kredi'nin yüksek itibarını gösteren bir işleme imza attıklarını belirterek, bunda Yapı Kredi'nin kriz döneminde gösterdiği yüksek performansın ve sahip olduğu sağlam mali yapının önemli etkisinin olduğunu vurguladı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Wachovia Bank'ın koordinatör banka görevini üstlendiği sendikasyona The Bank of Nova Scotia, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Calyon, Commerzbank Aktiengesellschaft, HSH Nordbank AG Luxembourg Branch, Standard Chartered Bank, UniCredit Bank Austria AG ve Wachovia Bank, National Association eş düzenleyici olarak katıldılar. 

Katılan diğer bankalar ise; Bank of Montreal, Arab Bank PLC, CoBank, ACB, Habib Bank AG Zurich, Deutsche Bank AG, London Branch, Citi, Bayerische Landesbank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase Bank, N.A., Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited, Landesbank Baden-Württemberg ve AKA Ausfuhrkredit-Gesellschaft."