Yurtiçi piyasa temkinli seyre döndü

Bileşik Endeks, tekrar 26.000'in altına inerken, dolar 1.64 TL seviyesine çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - IMF beklentisiyle dün ralli yapan borsada bugün temkinli hava yaşandı. Yukarı yönlü denemelerde zorlanan endeks, günü 171 puan düşüşle 25.798 puandan tamamladı. Gün sonunda 1.3 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.

IMF'yle anlaşma konusunda yapılan değerlendirmeler piyasaları temkinli havaya soktu. Başbakan Erdoğan bugün yaptığı açıklamada görüşmelere 10 gün ara verildiğini bildirdi. Davos Zirvesi'nde IMF Başkan Yardımcısı Lipsky 'le görüşeceklerini kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin üzerinde durduğu hassasiyetlerin, bazılarının aşıldığını, bazılarının ise devam ettiğini söyledi.

Bazı uzmanlar, yapılan açıklamanın ardından durumu, "IMF ile ilgili beklentinin sıcak tutulma çabası' olarak nitelerken, bazı uzmanlar ise sürecin uzaması açısından piyasalar için olumsuz olabileceğini belirtiyor. Sabah yukarı yönlü denemede 26.259 puanı test eden endeks seans genelinde ise sıkışık görüntü çizdi. Avrupa borsalarında ikinci seansta satışların artması Bileşik Endeksin de 25.479 puana gerilemesine neden oldu.

Dolar ve faiz yükseldi

Benzer görünüm para piyasasında da görüldü. Sabah 1.60'lı seviyelere inen dolar öğleden sonra artan taleple 1.65 TL seviyelerine yükseldi. Interbank işlemler 1.63-1.6470 TL bandında değişirken, kapalıçarşıda dolar 1.6340 TL'den el değiştirdi.

3 Kasım 2010 vadeli gösterge kıymet kar satışlarıyla 15.10 seviyesine çıkarken, yarına valörlü işlemler yüzde 15.27 bileşik seviyesinden geçildi.