Zeybekci: Gümrük Birliği için aynı fikirde değiller

"Almanya Türkiye ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesini istemiyor ancak 28 oyun içinde bir oyu var" diyen Zeybekci, diğer ülkelerin aynı fikirde olmadıklarını ve bunu dile getirdiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'nın 24 Eylül seçimleri sonrası "ayaklarının yere değeceğine" inandığını belirterek, "Eminim oradaki Türk kardeşlerimiz de her iki ülke vatandaşı kimliğine sahip olanlar da Almanya'nın ayaklarının yere değmesine biraz destek olacaklardır." dedi.

Zeybekci, partisinin Serinhisar ilçe teşkilatı olağan kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin en önemli değerlerinden birinin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu, fitneye, ikiliğe asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme rakamlarına dikkati çeken Zeybekci, bu performansla dünya üçüncüsü olduklarını, temmuz, ağustos ve eylül aylarını içeren üçüncü çeyrekte de bunun devam edeceğini ve yıllık büyümede dünya ikinciliğinin yakalanacağını kaydetti.

Artık dünyanın hiçbir yerinde Türkiyesiz karar alınamadığına işaret eden Zeybekci, Almanya'daki hükümetin Türkiye ile ilgili görüşlerine Avrupa Birliği ülkelerinin katılmadığına dikkat çekti.

Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesiyle, Gümrük Birliğinin güncellenmesiyle ilgili 'biz istemiyoruz' diyor. İstemeyebilirsin. 28 oyun içinde bir oyun var. Ama artık bundan Avrupa Birliği'nin gerek kurumsal anlamda gerekse diğer ülkelerin Almanya'nın bu yaklaşımına sıcak bakmadıklarını görüyoruz. Almanya ile aynı fikirde olmadıklarını gümbür gümbür hepsi söylüyor. 24 Eylül seçimleri geçsin. Almanya'nın da ayakları yere değecektir. Onun da aklı başına gelecektir. Eminim oradaki Türk kardeşlerimiz de her iki ülke vatandaşı kimliğine sahip olanlar da Almanya'nın ayaklarının yere değmesine biraz destek olacaklardır."