Zeybekci: Türk ekonomisi stres testini atlattı

Bakan Zeybekci, darbe girişimi sonrası Türk ekonomisinin çok büyük bir stres testinden geçtiğini ve bu testli başarıyla atlattığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, felaket senaryolarına rağmen ekonominin iyi durumda olduğunu belirterek, 15 Temmuz'un ardından Türk ekonomisinin çok büyük bir stres testinden geçtiğini ve sağlam durumda olduğunu ifade etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açılış ve törenler için Denizli'ye geldi. Bakan Zeybekci, felaket senaryolarına rağmen Türkiye ekonomisinin iyi durumda olduğunu belirtti. Bakan Özhaseki ise devletin kararlılıkla Güneydoğu'da bölücü örgütün çukurlarını kafalarına geçirdiğini, bölge halkına şefkatli elini uzattığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Sarayköy İlçesi'nde bulunan Akça Holding'e ait Menderes Tekstil'in kurduğu Ar-Ge Merkezi'nin açılışını yaptı. İki bakan merkezin açılış kurdelesini kestikten sonra yine Menderes Tekstil tarafından çalışanlarına ayda 500 lira taksitle, arsa payı dahil 43 bin lira bedelle yaptırdığı 240 konutluk Rıza Akça Sitesi'ndeki hak sahiplerinin tapu teslim törenine katıldı.

Akça: Allah beni fabrikamdan ayırmasın

Törende konuşan Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, grup olarak çalışanlarıyla birlikte koca bir aile olduklarını, onlar için yapacakları konut sayısını 2 bine çıkaracaklarını söyledi. Mahalleye bir okul sözü de veren Akça, siyasetle işinin olmadığını belirterek, 'Bugüne kadar 380 konut yaptık. Biz bu sayıyı 2 bin tane yapacağız, söz veriyorum. Ben yanımda çalışan insanları çok seviyorum. Onlar benim büyük ailem. Ben siyasetçi değilim. Bana 1 milyon dolar verseniz, belediye başkanlığı yapamam. Ben fabrikamda, işçilerimle mutluyum. İşimi çok seviyorum. Allah beni fabrikamdan ayırmasın' dedi.

Denizli'ye 25 bin konut

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Akça Holding'in çalışanlarını, ayda 500 lira taksitle, 43 bin lira gibi düşük bir bedelle konut sahibi yapmasının inanılmaz bir hizmet olduğunu söyledi. Denizli Belediye Başkanı olduğu dönemde konut ihtiyacının had safhada olduğunu, ilk olarak TOKİ ile dönüşüm projeleri yaptıklarını ve Denizli'ye 10 bin konut kazandırdıklarını belirten Zeybekci, Denizli'de 25 bin konut yapılacağını söyledi. Zeybekci, 'Sarayköy'de 400 konutluk TOKİ ile yapılacak olan konutlar başlıyor. Konut projelerimizin ilk etabı yaklaşık 25 bin konut, Denizli merkezde ve ilçelerde yapılacak. İhtiyaç oldukça da Denizli'mizin konut ihtiyacını karşılamaya kararlıyız' diye konuştu.

'Ekonomik operasyon düzenlenmeye çalışıyor'

Türkiye'nin daha iyi olması için gece gündüz çalıştıklarını belirten Zeybekci, bazı çevrelerin Türkiye'nin kötü gitmesi, kriz çıkması için çaba harcadığını söyleyerek, "Zamanında başlayan o kukla oynatıcılarının bölücü terör örgütü vasıtasıyla yapmaya çalıştıklarını 15 Temmuz'da bu ihanet çetesiyle yapmaya çalıştılar. Çünkü Türkiye artık durdurulamıyor. Türkiye 2013 yılında IMF'ye bütün borçlarını ödedi, faizleri 4.6'ya getirdi, enflasyonu 5'lere yakın noktaya getirdi. İki nükleer santralini yapmaya başladı, Kanal İstanbul'u başlatmaya, dünyanın en büyük havaalanını yapmaya başladı. Milli gelirini 2 bin dolardan 10 bin dolara getirdi, dünyanın 17-18. büyük ekonomisi oldu. Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi oldu, onun üzerine Gezi olayları diye başlattılar, tutmadı 17- 25 aralık diye devam ettiler, tutmadı en son denemelerini 15 Temmuz'da yaptılar. 15 Temmuz'da bu millet bir demokrasi zaferi ve devrimi ile bunları burunları üzerine çaktı. Olmadı şimdi o kukla oynatıcıları ellerindeki kuklalarıyla Türkiye'ye ekonomik operasyon düzenlemeye çalışıyor." dedi.

'Ekonomi stres testini başarıyla atlattı'

Şundan emin olun ki dünyanın 18. büyük ekonomisi olan, Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi olan Türkiye, Allahın izniyle illa dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisinden, Avrupa'nın 3. büyük ekonomisinden biri mutlaka olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın' diyen Zeybekci, 15 Temmuz'un ardından Türk ekonomisinin çok büyük bir stres testinden geçtiğini ve başarıyla bu testi atlattığını, Türk ekonomisinin sağlam olduğunu vurguladı.