'Japonya ile serbest ticaret istiyoruz'

Japonya ile ekonomik ortaklık ve gümrük iş birliği konusunda yeni anlaşmalar üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin Japonya ile bir serbest ticaret anlaşması yapmak istediğini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 90. yıl dönümü kapsamında düzenlenen İş Forumu'nun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, başta Marmaray olmak üzere birçok Japon şirketin Türkiye'deki projelerine değindi.

Şu anda Japonya ile ekonomik ortaklık ve gümrük iş birliği konusunda yeni anlaşmalar üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Babacan, Japonya ile AB arasında bir serbest ticaret anlaşması müzakeresi bulunduğunu ve Gümrük Birliği'ne üye olan bir ülke olarak bu anlaşmanın dışında kalmak istemediklerini kaydetti.

'Ekonomik ortaklık anlaşması, serbest ticaret anlaşmasının bir hazırlığı'

Babacan, Japonya ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına paralel Türkiye'nin de Japonya ile bir serbest ticaret anlaşması yapmak istediğini vurgulayarak, üzerinde çalıştıkları ekonomik ortaklık anlaşmasının, serbest ticaret anlaşmasının bir hazırlığı olduğunu dile getirdi.

Japonya ile olan iş birliğinin çok taraflı ortamlarda da olduğuna dikkati çeken Babacan, Türkiye'nin 1 Aralık'ta G20 dönem başkanlığını alacağını anımsatarak, Japonya ile G20 kapsamında iş birliğinin yoğunlaşarak devam etmesini istediklerini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir