Altın yastık altından çıkarılacak

Evdeki altınların bankalarda tasarruf edilebilmesiyle ilgili çalışıldığını belirten Babacan, bankacılıkta vadenin uzatılmasını teşvik için önemli kararlar aldıklarını da söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bankalar Birliği, BDKK ve kuyumculuk sektörünün yastık altında tutulan ziynet niteliğindeki altınların da bankalarda tasarruf edilebilmesiyle ilgili çalıştıklarını, çalışma tamamlandıktan sonra gerekli açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Babacan, "Yüksek Büyümenin Sürdürülebilirliği: Yurtiçi Tasarrufların Rolü" konulu konferansta yaptığı konuşmada, bireysel emeklilikte tamamen farklı bir sisteme geçileceğini kaydederek, bu yeni sistemle birlikte katılımın ve tasarrufların oldukça artacağına inandıklarını bildirdi.

Ali Babacan, yatırım ortamını iyileştirmenin ve böylece Türkiye'nin rekabet gücünü artırmanın önemli çalışmalardan biri olduğunu belirterek, bununla ilgili eylem planına en kısa zamanda son şeklini verip, açıklayacaklarını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, işyeri açmanın bir kaç basit adımla çözülecek bir işlem haline getirileceğini de bildirdi. Babacan, bir işyeri açmak için çok miktarda işlem gerektiğini belirterek, pazartesi günü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla, bu işlerin çok çok basitleştirileceğini söyledi. Babacan, böylece, işadamlarının, işkadınlarının müteşebbislerin fazla işlem ve bürokrasiyle uğraşmayacağını kaydetti.

Babacan, bankacılıkta vadenin uzatılmasını teşvik için önemli kararlar aldıklarını, yakında açıklamaya yapılacağını bildirdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir