"Önce mevcut kapasiteler ayağa kaldırılmalı"

Adil Konukoğlu: Yeni teşviklerden ziyade mevcut üretimleri önce ayağa kaldırmamız gerekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adil Konukoğlu, enerjiyi ikiye ayırmak gerektiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

''Yenilenebilir ve diğer enerjiler. Biz tercihimizi yenilenebilir enerjiler üzerine kurmuş durumdayız ama bundan sonraki süreçte yerli kömürle ilgili inşallah 2016 yılında bir yatırımımız olacak. Bundan sonraki hedeflerimize baktığımız zaman, 2 bin megavata 2023 yılında ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah bunun yüzde 50'si yenilenebilir enerji, yüzde 50'si de kömür santrallerinden elde edilen enerji olacak.''

Bundan sonra çok daha akıllı davranmak zorunda olduklarını kaydeden Konukoğlu, ''Yeni teşviklerden ziyade mevcut üretimleri önce ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bunlara milyarlarca dolar para harcadık. Harcanan paraların hepsi bu ülkenin her ferdinin cebinden çıktı. Mutlaka ve mutlaka, enerji bakanlığının bir tek verdiği lisansla ve ondan aldığımız izinlerle başka bakanlıklara gitmeden biz enerji yatırımlarımızı gerçekleştirebilmeliyiz. Bunu yapamadığımız taktirde küçük küçük firmaların kalkınmasının önünde dururuz'' dedi.