"Türkiye ve Çin birbirini tanımıyor"

China Road and Bridge Construction Türkiye Genel Müdürü Fang Xiaoqian, "İlişkilerimizi geliştirmeliyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

China Road and Bridge Construction Türkiye Genel Müdürü Fang Xiaoqian, Türkiye ve Çin'in hala birbirini çok iyi tanımadığını savundu.

Çinlilerin büyük bölümünün Türkiye'yi sadece Sultan Ahmet Camii ile tanıdığını vurgulayan Xiaoqian, "Aynı şey Türk vatandaşları için de geçerli. Çin çok büyük, tarihsel ve uzun geçmişi olan bir ülke. İki ülkenin pek çok ortak özelliği mevcut. Bu nedenle ilişkilerimize önem vermeliyiz. Bir iş yapacaksanız öncelikle normal ilişkisiniz olduğu kişilerle yapın, birbirinizi tanıyın" ifadesini kullandı.

Chinapower Başkan Vekili Liu Xuefeng, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda sürekli kafa yorduklarını ancak buna bir cevap bulamadıklarını dile getirdi. 

Geçmişte İpek Yolu'nun altında bir sır olduğunu, bu yolla hiç kopmayan bir iletişimin sağlandığını anlatan Xuefeng, "Ekonominin globalleşmesiyle mesafeler daha da kısalmaya başladı. Artık birbirimizi öğrenmemiz lazım. Birbirimizi iyi tanıyalım ki daha olumlu adımlar atalım. Çin pazarı muazzam. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun için sağlam adımlar atılması gerekli" görüşlerini dile getirdi.

China UnionPay Başkanı Wenchao Shi, Türkiye'den ülkesine ihracatın artmasını istediklerini belirtti.