"Yurtdışına bankacılık ürünleri satmalıyız"

ING Bank Genel Müdürü Abay: Yurt dışına bankacılık ihracatı yapmaya başlamalıyız. Türkiye'de ürettiğimiz yazılımları, bankacılık altyapılarını yurtdışına ihraç edebilir hale gelmeliyiz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay bankacıların ana görevinin sanayiyi finanse etmek olduğunu ifade etti. Türkiye'deki bankacılık sektörünün teknolojiye çok güzel adapte olduğunu dile getiren Abay, şöyle devam etti: 

"Türkiye'deki birçok banka ileri düzeyde teknoloji alt yatırımı yapıyor. Türk bankaları, birçok Avrupa ve Amerika bankasının ileri düzeyinde teknolojik alt yapıya sahip. Türkiye'deki bankacılar olarak yurtdışına bankacılık ihracatı yapmaya başlamalıyız. Türkiye'de ürettiğimiz yazılımları, bankacılık altyapılarını yurtdışına ihraç edebilir hale gelmeliyiz. Türkiye'de Türk müşteriler için yaptığımız işlemleri, Avrupalı veya Amerikalı müşterilerimizin işlemleri için de kullanabilmeliyiz. ING Bank olarak en çok fark yaratmaya çalıştığımız alan bu."

Abay, Kahramanmaraş'ta kurdukları çağrı merkezinde şu anda 500 kişinin çalıştığını, yıl sonuna kadar çalışan sayısını bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini aktardı. Bu merkezde çalışanların yüzde 85'inin kadın olduğuna değinen Abay, şunları kaydetti:

"Burası sadece bir çağrı merkezi değil. Gaziantep'teki, Trabzon'daki veya İzmir'deki bir firmanın bütün işlemlerini üniversiteden mezun olan Kahramanmaraş'taki o bölgenin  insanları yapıyor. Bu merkez, o bölgenin kadın istihdamına çok ciddi katkıda bulunuyor. Bu merkezi de sadece Türkiye'deki firmaların işlerini yapan bir merkezin ötesine geçirip Avrupa'da, Amerika'da veya diğer ING Bank'ın bulunduğu ülkelerdeki işlemleri yapan bir merkez haline getirme hedefimiz var. Bunu yapabilirsek Kahramanmaraş'ta bin kişi değil, 5 bin kişi belki 10 bin kişi istihdam edebiliriz. O yüzden bunun için savaşıyoruz."