'Dolardaki yükseliş sürecek'

Kocatürk: Mevcut şartlarda dolar/TL kurundaki yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Işık FX Araştırma Müdürü Veli Kocatürk, mevcut şartlarda dolar/TL kurunda yükselişin devam edeceğini düşündüklerini söyledi.

Araştırma Müdürü Veli Kocatürk, doların yükseliş beklentilerine paralel olarak haftaya hızlı başlangıç yaptığını belirterek, "Özellikle euro tarafında yaşanan değer kaybı doları destekleyen en önemli unsur" diye konuştu.

Kocatürk, doların yeniden hakimiyet kurma sürecinin FOMC tutanaklarıyla başladığının görüldüğüne işaret etti ve şunları söyledi: "Üyelerden bir çoğunun faiz artırımı için Haziran ayını işaret etmesi yeniden faiz artırımı beklentilerini alevlendirdi. Bu durum dolar endeksinde yeniden artışa sebep olurken gelişmekte olan ülkelere negatif etki yarattı.

2.65 seviyesinin üzerinde yeni rekora imza atan kurda yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle teknik anlamda bir süredir daralan parite alım fırsatı yaratmıştı. Daralma hareketini bitiren fiyat yeniden yükselişine güç toplayarak başladı. Bu durumda 2.68 seviyesinin görülebileceğini öngörüyoruz."

Veli Kocatürk, Merkez Bankası’nı da yakından takip etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, daha önceki zirvelerde olduğu gibi yeni bir açıklama ve sözlü müdahale potansiyelini yüksek gördüklerine değindi. Kocatürk, dolar/TL'nin günü 2.65’in üzerinde kapatması ve mevcut şartların devam etmesi halinde, hafta boyunca doların talep göreceğini belirterek, Cuma günü açıklanacak ABD TÜFE verileri ile de destek bulması halinde hedef seviye olarak belirledikleri 2.68’e ulaşacağını öngördü.