'Sukuk'un Türkiye'de yerleşiklere satışında engel yok

Hazine, yurtdışında ihraç edilen tahvil ve kira sertifikalarının Türkiye'de yerleşiklere satışında engel olmadığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hazine Müsteşarlığı, yurt dışında ihraç edilen tahviller ve kira sertifikalarının Türkiye'de yerleşik yatırımcılara satışının önünde herhangi bir engel bulunmadığını bildirdi.

Reuters'ın soruları üzerine Hazine tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca, Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilecek kira sertifikasında stopaj oranının sıfır olacağı kaydedildi.

Bankacılar, Hazine'nin ilk kez yapacağı sukuk ihracında Türkiye'de yerleşik yatırımcılara satışa ilişkin soru işaretleri olabileceğini belirtmişlerdi.   

Kira sertifikası ihraçları; 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 7/A maddesi uyarınca, halka açık olmayan kurum ve kuruluşlara ait taşınır ve taşınmazlar ile kullanma, yararlanma, işletme ve sair haklar gibi maddi olmayan varlıklar kullanılmak suretiyle ihraç edilebiliyor.

Hazine'nin açıklamasında, yapılacak ihraçlarda baz varlık olarak öncelikle, mevcut kamu binaları ve bu binaların içerisinde bulunduğu arsaların kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir