'Tüketiciyi tam anlamıyla korumuyor'

TESK Başkanı Palandöken, BDDK'nın hazırladığı bankaların ücret, komisyon ve masraflarını 60 kalemden 20 kaleme indiren düzenlemeyle ilgili, "Tüketiciyi tam anlamıyla korumuyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların müşterilerinden 60 kalemde aldığı faiz dışı ücret, komisyon ve masrafların 20 kaleme düşürülmesinin tam anlamıyla tüketiciyi korumadığını belirtti. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) hazırladığı Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağını değerlendirdi. 

Söz konusu taslakta, hesap işletim ücretinin kaldırılmadığını, kredi maliyetlerine uygun faiz alınmasının dışında alınan Kredi Tahsisi Ücretinin devam ettiğini ifade eden Palandöken, "Sıklıkla dile getirdiğimiz kredi kartı yıllık aidatı devam etmekle beraber aidatsız kart çıkarılmasını bir iyileştirme olarak görüyoruz. Yine eleştirdiğimiz konulardan biri olan Fatura Ödeme Ücreti ise tüketiciden alınmaya devam edecek. BDDK taslağı tüketici gözüyle bir kez daha değerlendirmelidir" ifadesini kullandı. 

Palandöken, eğitimini tamamlamak için burs alan, vatanımızı korumak için askerlik görevini yapanlardan, bankaların yapacakları hiçbir işlemden ücret almamasını BDDK'nın kural olarak koymasını istedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir