25 yeni yatırım fonu Türkiye'ye geliyor

Son dönemde ekonomi alanında yapılan haberlerin pek çoğunda Türk şirketlerin yabancı fonlarla yaptığı pazarlıklar yer alıyor. Yabancı fonların Türkiye'deki şirket avı tüm hızıyla devam ederken, bazı fonlar ayın bir haftası İstanbul'da üs kuruyor, bazıları

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özlem ERMİŞ BEYHAN - Hazırgiyimden turizme, hizmetler sektöründen sağlığa ve eğitime Türkiye'de tüm alanlarda şirketler yabancı yatırım fonlarının radarında. Türkiye'de halen yaklaşık 50 yatırım fonunun faaliyette olduğu, ofisleri ile yatırım arayışında olan fonların yanı sıra bazı fonların haftanın belirli haftaları üst yönetimleri ile İstanbul'da kamp kurup şirket avına çıktığı belirtiliyor. Pek çok şirket yabancı fonlarla pazarlıkta, birçok yeni yatırım fonu da Türkiye'ye girmek için çalışma yapıyor. Yaklaşık 25 yeni fonun Türkiye'ye gelmek için hazırlandığı belirtiliyor. Son olarak Intel Capital Türkiye'de büyük bir potansiyel gördüğünü ve önümüzdeki 1 yıl içinde İstanbul'da yeni bir ofis açacağını açıkladı.

Krizde sermaye Türkiye'ye akıyor

Thomson Reuters tarafından derlenen verilere göre 2009'da 4 milyar dolar değerinde Türk şirketinin el değiştirdiği 167 satın alma işlemi gerçekleştirildi. Anlaşmaların toplam büyüklüğü geçen yıl 24.9 milyar dolara yükselirken, el değiştiren şirket sayısı 218'e yükseldi. Fakat satın alma fonları bu süreçte çok yoğun rol alamadı. Özel sermaye fonlarının gerçekleştirdiği satın alma işlemleri geçen yıl sadece 39.8 milyon dolar büyüklüğündeydi. 2008 yılında ise bu rakam 2.8 milyar dolardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir