4.çeyrek daha iyi geçti

Çin'de şirketler 4. çeyrekte istihdamda ve karlılıkta artış açısından daha iyi bir dönem geçirdiklerini, ancak nakit akışının zayıf olması ve stoklardaki artış nedeniyle 2017 için görünümün belirsiz olduğunu bildirdiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'de Chine Beige Book International (CBB) tarafından çeyrek dönemler halinde, Fed'in Bej Kitap raporuna benzer yöntemlerle toplanan verilerle, hazırlanan Bej Kitap raporuna göre Çinli şirketlerin ciroları, karları, istihdamları ve sermaye harcamaları 4. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre artış gösterdi. 3 bin 300 şirketin katılımı ile yapılan araştırma yeni siparişlerin ise değişim göstermediğine işaret etti.

4. çeyrekte ciro ve karını en güçlü artıran sektör perakende olurken, imalat sektörü de 3. çeyreğe göre iyileşme ortaya koydu. İmalat sektörü şirketlerinin yüzde 54'i cirolarında artış yaşandığını ifade ederlerken, gayrimenkul ve emtialar güçlü olmayı sürdürdüler.

CBB Başkanı Leland Miller ve baş ekonomist Derek Scissors yatıkları açıklamalarda, "Büyüme ölçümlerindeki genel olarak iyileşme yaşandı. Yıllık bazda iyileşme dramatik" ifadelerini kullandılar.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir