7 kat talep geldi, 1 milyar dolar sattı

14 Ocak 2041 vadeli tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 5,75 olarak hesaplandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hazine, 2012 yılı dış borçlanma programı çerçevesinde, 14 Ocak 2041 vadeli tahvilin artırımı (reopening) için dün Deutsche Bank, Goldman Sachs ve Morgan Stanley bankalarına ortak lider bankalar olarak yetki vermişti. Hazine anılan ihraçların tamamlandığını ve ihraç miktarının 1 milyar ABD Doları olarak gerçekleştiğini bildirdi. İhraca ilişkin tutar 26 Haziran 2012 tarihinde Hazine hesabına girecek.

Hazine'den yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Söz konusu tahvilin yatırımcıya getirisi %5,75 olarak gerçekleşmiştir. İhraç, bugüne kadar Hazine Müsteşarlığı tarafından dolar piyasasında bu vadede yapılan en düşük maliyetli borçlanma olmuştur. Tahvile, 22 ülkeden ihraç tutarının yaklaşık 7 katı talep gelmiştir. Tahvilin %37'si ABD'deki, %25'i İngiltere'deki, %21'i Türkiye'deki, %13'ü diğer Avrupa ülkelerindeki ve %4'ü diğer ülkelerdeki yatırımcılara satılmıştır.

Küresel ekonomide yaşanan zorluklara rağmen gelen talebin miktar ve kalitesi, yatırımcıların ülkemiz ekonomisine olan yüksek güvenini yansıtmaktadır. Söz konusu ihraç ile yıl başında 4,5 milyar dolar olarak belirlenen 2012 yılı Eurobond ihraç programına ulaşılmıştır. Yılın kalan bölümünde piyasa koşullarına bağlı olarak Kira Sertifikası ihracı yoluyla dış finansman temini ve geleneksel tahvil ihracı yoluyla ön finansman imkanları değerlendirilebilecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir