ABD, petrol üretiminde Suudi Arabistan'ı yakaladı

ABD'nin günlük ham petrol üretimi 9,92 milyon varile yükselerek Suudi Arabistan'ın üretimini yakaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün 67,92 dolardan güne başlayan ve en yüksek 69,97 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 68,91 dolardan açıldı. Brent petrolün varili, saat 09:30'da yüzde 0,30 artışla 69,05 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili ise 64,85 dolardan alıcı buldu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) dün açıklanan verilerine göre, ABD'nin günlük ham petrol üretimi 20-26 Ocak'ta bir önceki haftaya göre, ortalama 41 bin varil artışla 9,92 milyon varile yükseldi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) en güncel verilerinin yer aldığı ocak ayı Petrol Piyasası Raporu'na göre ise Suudi Arabistan'ın ham petrol üretimi aralık ayında günlük ortalama 9,92 milyon varil olmuştu. Bu sonuçla, dünyanın en büyük üçüncü ham petrol üreticisi olan ABD, Suudi Arabistan'ın günlük ham petrol üretim seviyesini yakaladı.

Analistler, ABD'deki üretim artışına karşın, OPEC ve bazı OPEC dışı ülkelerin üretimi kısma kararına bağlı kalmalarının fiyatların çok fazla aşağı yönlü hareketini engellediğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir