ABD'de tüketici güven endeksi beklentiyi aştı

ABD'de tüketici güven endeksi, aralık başında kasım sonuna kıyasla 4,2 puan artarak 98 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH), aralık başında 98’e yükselerek beklentileri aştı.

Michigan Üniversitesi verilerine göre UMICH, aralık başında kasım sonuna kıyasla 4,2 puan artarak, 98 oldu. Ocak 2015’ten bu yana en yüksek seviyesini kaydeden endekse ilişkin piyasa beklentisi 94,5 olarak belirlenmişti. Endeks, Ocak 2015'te 98,1'e çıkarak son 11 yılın en yüksek seviyesini kaydetmişti.

 Michigan Üniversitesi Tüketici Araştırmaları Direktörü Richard Curtin, endeksteki yükselişin büyük ölçüde tüketicilerin Donald Trump'ın başkan seçilmesine olumlu yaklaşmasından kaynaklandığını ifade etti.

“Tüketicilere son dönemde ekonomik gelişmelerle ilgili nasıl haberler duydukları sorulduğunda, daha çok tüketici yeni politikalardan olumlu beklentileri olduğunu belirtti” ifadesini kullanan Curtin, bununla birlikte üniversite mezunu Amerikalıların bu görüşe katılmadığını kaydetti.

Bu arada, güne yükselişle başlayan New York borsasında endeksler, beklentilerin üstünde açıklanan tüketici güveni endeksinin ardından rekor tazeledi. Dow Jones Endeksi 19,660 puan, Standard&Poor's 500 Endeksi 2,255 puan ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 5,450 puanla tarihin en yüksek seviyelerinden işlem görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir