ABD'li bankaya Türk yönetici

ABD’nin önemli bankalarından Wells Fargo’nun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi liderliğine Dilek Mutus atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Amerika’nın en büyük şirketleri listesinde 27. sırada yer alan Wells Fargo’nun gerçekleştirdiği yeni yapılanma ile birlikte Dilek Mutus, bankanın Dubai-DIFC, İstanbul-Türkiye ve Johannesburg-Güney Afrika'daki ofislerini kapsayan, GFI-EMEA olarak adlandırılan bölgenin liderliğini üstlenecek.

Mutus, bankacılık kariyerine Bank of New York'taki Orta Doğu ve Afrika bölümünün başkan yardımcısı olarak başladı. Wells Fargo'nun selef kurumu olan First Union'a, 1997 yılında İstanbul temsilci ofisini kurduğunda katıldı ve bankanın Türkiye, İsrail ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki (CIS) mali kuruluşlarla ilişkilerinden sorumlu baş temsilcisi olarak görev yaptı. Türkiye, İsrail ve CIS'in yanı sıra Orta ve Doğu Avrupa, Rusya ve Baltık Ülkeleri'ni içeren Gelişmekte Olan Avrupa için 2001 yılında bölge yöneticiliğine terfi etti. 2006'da sorumluluklarının kapsamı genişleyen Mutus, yeni oluşturulan EMEA bölgesinin başkanı oldu. 2011'de yeni oluşturulan TRAMS bölgesiyle birlikte Dilek Mutus’un sorumlulukları, Güney Asya'yı içerecek şekilde daha da genişledi.

Dilek Mutus’un İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Pazarlama diploması ve Washington, D.C.'deki George Washington Üniversitesi Finans ve Yatırım bölümünden İşletme Yüksek Lisansı derecesi bulunuyor. Mutus, Türkiye'de American Business Forum kurulunda ve Türk Eğitim Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyetinde yer alıyor.