Akaryakıt harici petrol ürünlerinde artık aranmayacak

Akaryakıt harici petrol ürünlerinin, dahilde işleme rejimi kapsamında geçici ithalinde veya serbest bölgelere girişinde uygunluk yazısı istenmeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Akaryakıt harici petrol ürünlerinin, dahilde işleme rejimi kapsamında geçici ithalinde veya serbest bölgelere girişinde uygunluk yazısı istenmeyecek. 

Resmi Gazete'de yayımlandı

Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt içi ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

EPDK'ya müracaat edecekler

Buna göre, akaryakıt haricinde kalan petrol ürünü temin etmek isteyenler, öncelikle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenerek duyurulan elektronik altyapıyı kullanarak, bu alanlarda talep edilen bilgilerin girişini yapacak, imzalanan başvuru formunun bir sureti ve gerekli diğer belgelerle birlikte EPDK'ya müracaat edecekler. 

Madeni yağ lisansı sahipleri, lisansına madeni yağ faaliyeti ile iştigal edebileceği hususu işlenmiş dağıtıcı lisansı sahipleri, piyasa faaliyeti kapsamındaki ürünler içerisinde madeni yağ işli ihrakiye teslimi lisansı sahipleri ile lisansına ihrakiye teslimi faaliyeti ile iştigal edebileceği hususu ve ihrakiye teslimi faaliyeti kapsamındaki ürünler içerisinde madeni yağ işlenmiş dağıtıcı lisans sahipleri haricinde aynı kişiye hem sanayici hem de ithalatçı sıfatıyla uygunluk yazısı verilmeyecek. 

Yurt dışından ve azami 25 kg kapasiteli ambalajlar içinde
olmak koşuluyla yurt içinde temininde uygunluk yazısı aranmayacak

Akaryakıt harici petrol ürünlerinin; her bir serbest dolaşıma giriş beyannamesi başına 250 kilogramı ve ayda 4 beyannameyi aşmaması ya da temin edilecek ürünün azami 1 kilogram kapasiteli ambalajlar içinde olması koşuluyla yurt dışından temininde ve azami 25 kilogram kapasiteli ambalajlar içinde olmak koşuluyla yurt içinden temininde uygunluk yazısı aranmayacak. 

Söz konusu  ürünlerin, dahilde işleme rejimi kapsamında geçici ithalinde veya serbest bölgelere girişinde de uygunluk yazısı istenmeyecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir