Akbank, Türkiye'nin en iyisi seçildi

Akbank, dünyanın en önde gelen finansal yayın grubu Financial Times'ın bankacılık dergisi The Banker tarafından "Türkiye'nin En İyi Bankası" unvanına layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Financial Times'ın kuruluşu olan The Banker dergisi tarafından dünya genelinde yaklaşık bin bankanın değerlendirildiği "Bank of the Year (Yılın Bankası)" ödülleri sahiplerini buldu.

"Türkiye'nin En İyi Bankası" ödülüne Akbank layık görülürken, The Banker, yaptığı açıklamada, Akbank'ın, hem Türkiye ekonomisinin en güçlü yapı taşlarından oluşu hem de bankacılık sektöründeki öncü konumu dolayısıyla bu ödülü almaya hak kazandığını belirtti.

"Bankacılık sektörünün Oscarları" olarak nitelendirilen ödüller, finansal performans, yenilikçilik, müşteri odaklılık ve topluma sağlanan fayda gibi kriterlere göre belirleniyor.

"Bu yıl 4.6 milyar dolarlık yurt dışı kaynak sağladık"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, ödül töreninin ardından yaptığı değerlendirmede, "Eylül ayında başarıyla gerçekleştirdiğimiz, Türkiye ekonomisine 980 milyon dolar taze kaynak sağladığımız sendikasyon işlemimiz hem ülkemize hem de bankamıza olan güvenin önemli bir göstergesiydi. İmza attığımız bu son sendikasyon işlemiyle bu yıl ekonomimize toplamda yaklaşık 4,6 milyar dolar tutarında yurt dışı kaynak sağladık ve 2018 yılında bugüne kadar sendikasyon kredisi yoluyla ülkemize en yüksek katkıyı sağlayan banka olduk" ifadelerini kullandı.

"Cari açıktaki iyileşmeyi memnuniyetle takip ediyoruz"

Hakan Binbaşgil, Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, dalgalanmaların ardından dengelenme sürecine girildiğini söyledi. Binbaşgil, "Ülkemizde ekonomi bir dengelenme sürecine girdi. Ülkemiz ekonomisinde yaz aylarında yaşanan dalgalanmalar sırasında ekonomi yönetimimizin attığı adımlar, hem piyasalarda hem de yurt dışındaki yatırımcılar nezdinde güven sağladı. Ekonomimizin en temel sorunlarından olan cari açığın iyileşmesini memnuniyetle takip ediyoruz. İleriye baktığımızda, bütçe disiplini ve sıkı para politikasıyla cari açıkta iyileşme, kurda stabilitenin yakalanmasının da yardımıyla enflasyonda olumlu gelişmeler olacaktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir