Akbank ve MasterCard'dan "HesapAl" uygulaması

Uygulamayla, restoranlarda akıllı telefonlar üzerinden hesap ödenebilecek, kullanıcılara özel promosyon, fırsat ve ikramlar da ekstra olarak sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank ve MasterCard desteğiyle hayata geçirilen "HesapAl" uygulaması ile restoranlarda akıllı telefonlar üzerinden hesap ödenebiliyor. 

Akbank ve MasterCard ortak açıklamasına göre, HesapAl uygulamasıyla anlaşmalı restoranlarda mobil cihazlarla sipariş vermekten hesap ödemeye kadar tüm yemek deneyimi hızlı ve pratik bir şekilde yaşanabiliyor. MasterCard tarafından sağlanan mobil ödeme fonksiyonu sayesinde kredi kartı bilgilerinin uygulamaya sadece bir kere kayıt edilmesi yeterli oluyor ve kart bilgileri HesapAl uygulamasında tutulmadan ödeme işlemleri güvenli bir şekilde tamamlanıyor. 

Ücretsiz olarak akıllı telefonlara yüklenebilen HesapAl uygulamasında mekan ve yemekler hakkında görüş paylaşmak, puanlama yapmak, diğer kullanıcıların yorumlarına göz atmak, geçmiş siparişleri görmek ve yemek yeme istatistiklerine erişmek mümkün hale geliyor. Uygulama ile müşterilerin kendi hesabını tutmasıyla sipariş hatalarının da önüne geçiliyor. Kullanıcılara özel promosyon, fırsat ve ikramlar da ekstra olarak uygulama içinde sunuluyor. 

Üstelik Akbank'a ait Axess, Wings ya da Free kredi kartı kullanıcıları, kartlarını HesapAl'a tanımlatarak ödeme yapmaları halinde yüzde 10 indirim kazanabiliyor. 

HesapAl uygulamasını kullanan müşteriler, bir restoranı ziyaret ettiğinde, masada bulunan QR kodunu uygulamaya okutarak restoranın menüsüne erişebiliyor, uygulama içinden garson yardımı olmadan yemek siparişini tamamlayabiliyor. 

Yemeğin sonunda yine uygulama üzerinden gelen hesap, tek dokunuşla güvenli ve hızlı bir şekilde MasterCard'ın mobil ödeme teknolojisi ve Akbank'ın HesapAl'a sağladığı üye işyeri altyapısı sayesinde ödenebiliyor. Ödeme anında hesap isteme ya da POS cihazı bekleme sürelerini ortadan kaldıran teknoloji, sipariş verme süresini de kısaltarak müşteriye zaman kazandırıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir