Akbank'ta satış baskısı

Akbank, Citi’nin hisse satışında ilk teklifi Sabancı Holding'e yapmak durumunda olduğunu, teklif geldiğinde Sabancı’nın değerlendireceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Citigroup'un Akbank'taki hisse oranını düşürme kararı sonrası Akbank hisseleri bugün satış baskılı seyir izliyor.

Güne yüzde 3.58 düşüşle 7 liradan başlayan Akbank, ilk seansı yüzde 4.68 oranında düşüşle 6.92 liradan tamamladı. Bankanın bu fiyat sonucunda piyasa değeri 27.68 milyar lira.

Citigroup, Cuma akşamı yaptığı açıklamada, Akbank'ta Ocak 2007'de aldığı yüzde 20 olan payını yüzde 10'un altına düşüreceğini açıkladı. New York borsasına yaptığı açıklamada Citi, Akbank'taki payını 3.4 milyar dolar olarak değerlediğini bildirdi. Cuma günü hissesi 7.26 liradan kapanan Akbank'ın piyasa değeri 29 milyar lira (16.2 milyar dolar) civarındaydı. Buna göre Citi'nin yüzde 20'lik payının değeri 3.24 milyar dolara denk geliyor.

Bu arada Akbank, Citigroup ile Sabancı Holding arasındaki hissedarlar sözleşmesine göre, Citigroup'un bankada satmak istediği payı için teklifini ilk olarak Sabancı Holding'e yapmak durumunda olduğunu ve teklif geldiğinde Sabancı Holding'in değerlendirmesini yapacağını açıkladı.

Akbank'ın yüzde 49'i Sabancı Holding, ilişkili kuruluşlar ve kişilere; yüzde 20'si Citibank Overseas Investment Corp.'a ait bulunuyor; bankanın yüzde 31'i de İMKB'de işlem görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir