Albaraka Türk yurt dışında büyüyecek

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Utku, "Önümüzdeki sene göreceksiniz, Albaraka Türk, Türkiye dışında da yatırımlarını artırıyor olacak. Çok güzel haberlerimiz yakında duyulacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, bankanın faaliyetleri ve Türkiye'de katılım bankacılığının durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Albaraka Türk'ün Türkiye'de kurulan ilk katılım bankalarından olduğunu anımsatan Utku, Albaraka Grubu'nun 13 ülkede faaliyette bulunduğunu ifade ederek, "En kurumsallaşmış, süreçleri etkin ve profesyonelce yönetebilen Albaraka Türk olduğu için diğer bankalarımıza eğitim hizmeti veriyoruz, süreçler konusunda da danışmanlık hizmeti veriyoruz. Albaraka Bankacılık Grubunun toplam cirosunun yüzde 35'i Albaraka Türk'ten geliyor. Önümüzdeki sene göreceksiniz, Albaraka Türk, Türkiye dışında da yatırımlarını artırıyor olacak. Çok güzel haberlerimiz yakında duyulacak" diye konuştu.

Türkiye'de katılım bankacılığının, bankacılık sektöründen aldığı payın yüzde 5 seviyesinde bulunduğunu dile getiren Utku, sermaye piyasası ürünleriyle ve diğer enstrümanlarıyla sektörün daha hızlı büyüyeceğine işaret etti.

"Bizim işimiz KOBİ’lerle çalışmak"

Kurulduklarından bu yana KOBİ’lerle çalıştıklarını aktaran Utku, şu değerlendirmelerde bulundu:

"KOBİ’lerle çalışmak kolay değil. Yılların finans sektörü, bugün hala 'KOBİ’lere, yeni işletmelere nasıl finansman sağlarız, nasıl dahil ederiz' bunu konuşuyor. Bizim işimiz KOBİ’lerle çalışmak. O bakımdan her zaman diğerlerinin giremeyeceği alanlarda çok ciddi bir tecrübe edindik. Ürünlerimiz farklı, daha ortaklığa dayalı mekanizmalarla sermaye piyasasının gelişmesiyle birlikte çok daha etkin ve rekabet edebilir hale geliriz diye düşünüyorum. KOBİ’lerle çalıştığımız için nerelerde, ne sıkıntılar yaşandığını biliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir