Albaraka ve MESİAD iş birliği yaptı

MESİAD üyeleri Albaraka'nın sunduğu kurumsal finansman destek kredilerini özel oranlarla kullanabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Albaraka Türk Katılım Bankası ile Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) kurumsal finansman destek kredileri alanında iş birliği protokolü imzaladı.   

Albaraka açıklamasına göre, Albaraka ve MESİAD arasında imzalanan protokolle, MESİAD üyeleri Albaraka'nın sunduğu kurumsal finansman destek kredilerini özel oranlarla kullanabilecek.  

Albaraka Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi anlaşmaya ilişkin, "Dünyanın en iyi katılım bankası olma vizyonu ile hareket eden Albaraka, uzman kadroları, fark yaratan ürün ve hizmetleriyle daima sanayicilerimizin, KOBİ'lerimizin yanındadır. Katılım bankacılığı prensipleri doğrultusunda üretime ve ticarete finansman sağlama misyonunu en etkin şekilde faaliyetlerine yansıtan bankamız, KOBİ'lerin gelişimine ve ekonomik kalkınmasına desteğini öncelik olarak görmektedir" ifadelerini kullandı. 

MESİAD ile imzalanan protokolün 2023 hedefleri için de faydalar sağlayacağına değinen Yahşi, "Türk ekonomisinin can damarı olan ve Türkiye'nin 2023 hedefleri açısından da önemli bir rol üstlenen tekstil ve hazır giyim sektörünün her açıdan desteklenmesi, büyük önem taşıyor. Tekstil sektöründe önemli bir yeri bulunan ve Merter'in bir moda merkezi haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren MESİAD'la böyle bir iş birliğinde buluşmaktan son derece mutluyuz" değerlendirmesini yaptı.  

MESİAD Başkanı Yusuf Gecü ise iş birliğine ilişkin, şunları kaydetti: 

"Albaraka bu iş birliği protokolü ile daha uygun koşullarda iş yapabileceğimiz bir platform yaratarak iş adamlarımıza önemli bir destek sundu, bu destekle daha fazla üretip daha fazla ihraç edecek, Merter'i modada hak ettiği noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz, bu değerli destek için Albaraka'ya içten teşekkürlerimi sunuyorum." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir