Almanya Merkez Bankası'na atanan ilk Türk danışman

Akbank'ın Almanya'da kurulu bankacılık iştiraki Akbank AG Genel Müdürü Özcan, Almanya Merkez Bankası'nın Danışma Kurulu üyeliğine atandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, Almanya'da kurulu bankacılık iştiraki Akbank AG Genel Müdürü Banu Özcan'ın, Almanya Merkez Bankası'nın Frankfurt-Hessen Eyaleti Danışma Kurulu üyeliğine atadığı ilk Türk Bankacısı olduğunu bildirdi.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Akbank AG Genel Müdürü Özcan, Almanya'nın Hessen Eyaleti Ekonomi Bakanlığı'nın önerisi ve onayı ile Almanya Merkez Bankası Başkanı Dr. J. Weidmann tarafından Frankfurt-Hessen Merkez Bankası Danışma Kurulu üyeliğine atandı. 

1 Mayıs itibariyle göreve başladı

Banu Özcan'ın 1 Mayıs 2014 itibarıyla üç yıl için atandığı Almanya Merkez Bankası, Frankfurt-Hessen Eyaleti Danışma Kurulu toplam 14 kişiden oluşuyor ve bunun 7'si finans sektöründen seçiliyor.  

"Yapılan atama Akbank'ın gücünün bir yansıması"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akbank AG'nin Genel Müdürü Banu Özcan, yapılan atamanın Türk bankacılık sektörünün, Akbank'ın ve bankanın Almanya'daki iştiraki olan Akbank AG'nin uzmanlığının, gücünün ve uluslararası finans dünyasındaki saygınlığının bir yansıması olduğunu vurguladı. 

Özcan, "Almanya ve ülkenin finans sektörü, Avrupa Birliği'nin lokomotifi konumunda. Birliğin önde gelen ülkesinin merkez bankası tarafından yapılan bu atamadan ve ülkemizi temsil etmekten dolayı gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir