Almanya'daki Türklerin para transferi tersine döndü

KT Bank AG'nin CEO'su Arslan, Almanya'da yaşayan Türklerin, Türkiye'ye yönelik para transferi profilinin değiştiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın yüzde 100 iştiraki olan KT Bank AG'nin CEO'su Ahmet Kudsi Arslan, Almanya'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye yönelik para transferi profilinin değiştiğini belirtti.

Para transferlerine bakıldığında önceki yıllarda çok sayıda transferin Almanya'dan Türkiye'ye yapıldığını ama bunun birazdeğiştiğini ifade eden Arslan, "Artık birinci ve ikinci kuşağın Türkiye’de yaptığı yatırımlar, buradaki üçüncü ve dördüncü kuşağı besler duruma geldiği için Türkiye’den Almanya’ya yapılan transfer hacmi Almanya’dan Türkiye’ye yapılan hacmin 3 katına ulaşmış durumda" diye konuştu.

Arslan, Almanya'da öncelikle İslami bankacılığın lisans alabildiğini kanıtladıklarını, bundan sonraki en büyük hedeflerini "sürdürülebilir karlılıkla güçlü bir banka olmak" şeklinde belirlediklerini de söyledi.

"Büyüme ivmesi yukarı dönecek"

Türkiye'de yaşanan olağanüstü olaylara karşın 2016 büyüme rakamlarının yüksek gelmesinin ekonomi yönetiminin aldığı önlemlerin ne kadar başarılı ve Türkiye'nin kendi içinde ne kadar dinamik bir ülke olduğunu gösterdiğini belirten Arslan, "Ben bu büyüme ivmesinin ekonomi yönetiminin alacağı yeni kararlarla, yeni teşvik paketleriyle daha da yukarı döneceğine eminim. Bu açıdan gelişmekte olan ülkelerde Türkiye'nin sürekli sürdürülebilir büyüme trendini yakalamış olması çok olumlu bir durum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Körfez yatırımcılarını Almanya'da yatırıma davet eden Arslan, bu yatırımcıların ülkede İslami bankacılık alanındaki yatırım fırsatlarını değerlendirebileceklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir