Altın, ABD verileriyle şubat seviyelerine indi

Altın, beklenmedik güçlü veriler sonrasında psikolojik seviye olan 1.200 dolar altına geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fed’in aralık ayı toplantısında mali politika sıkılığına gitme ihtimalinin yüksek olması karşısında güçlenen Amerikan Doları'na bağlı olarak altın fiyatları şubat ayından bu yana ilk kez 1.200 psikolojik seviyesinin altına indi.

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) Kasım ayında gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarında önemli mesajlar yer aldı. Geçtiğimiz toplantıda faiz artışı konusunda bölünme yaşayan Fed üyeleri bu toplantıda bazı konularda ortak fikre sahip bir tavır ortaya koydu. Tutanaklarda, birçok üye istihdam piyasasında yaşanan toparlanmanın etkisi ve büyüme oranlarında yaşanan artış ile birlikte “göreceli yakın” bir zamanda faiz artışı olabileceğini işaret etti.

ABD’den açıklanan olumlu veriler sonrası dolar güçlenmeye devam etti. Dolar endeksinde yükselişler yüzde 0,55 seviyesine yaklaştı. Doların güçlenmesi sonrası emtia fiyatlarında aşağı yönlü hareketin yaşandığı görülüyor.

Altının ons fiyatı, 1180 seviyesine kadar geriledi.

Analistlere göre, aşağı yönlü hareketlerde 1180 seviyesinin kırılması durumunda 1150 seviyesine doğru satış baskısı artabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir