Altın işlem hacmi en yüksek 7. seviyesine ulaştı

Borsa İstanbul'da altın işlem hacmi, 3 Kasım'da 7 ton 851 kilogram ile tüm zamanların en yüksek 7. seviyesine ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda altın işlem hacmi, 3 Kasım tarihinde 7 ton 851 kilogram ile tüm zamanların en yüksek 7'nci seviyesi oldu. 

Borsa İstanbul açıklamasına göre, piyasada gerçekleşen hacim, 3 Kasım tarihinde 7 ton 851 kilogram ile tüm zamanların en yüksek 7'inci seviyesi oldu. Bu hacim aynı zamanda dolar/ons bazında tüm zamanların en yüksek 3'üncü seviyesine denk geldi. 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda, 2000 yılındaki 8,5 tonluk işlem hacmi sonrası uzun bir süre bu seviyeler yakalanmamış ancak nisan 2013'te yine 8,5 ton olarak gerçekleşen işlem hacmiyle tüm zamanların en yüksek 6'ncı derecesi elde edilmişti. 

Açıklamaya göre, işlem hacminin 7,85 ton olarak gerçekleşmesinde, başta ABD ekonomisi olmak üzere dünya ekonomilerinde yaşanan gelişmeler sonucu altın fiyatlarında meydana gelen ani düşüş etkili oldu. 

Piyasada işlem gören diğer kıymetli maden gümüşün işlem miktarı da 4 Kasım'da 8 ton 667 kilogram gerçekleşerek, tüm zamanların en yüksek 7'nci seviyesi kaydedildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir