Altında Çin büyüme rakamları bekleniyor

Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları, Çin'den gelecek büyüme verileri çerçevesinde yön bulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA Online ve ajanslar

Altın fiyatları Asya borsalarının 2011 yılından bu yana en düşük seviyelere gerilemesi ve yatırımcıların riskli varlıklardan uzak durmayı tercih etmesiyle beraber bugüne yükselişle başladı. 

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 yükselerek 1,091.36 dolardan işlem görürken, geçtiğimiz hafta yüzde 1.4 düşmüştü.  

Son haftalarda 1070 desteği üzerinde tutunmayı başaran altın fiyatlarında bu hafta açıklanacak kritik Çin 4. çeyrek büyüme rakamları belirleyici olacak. 

Çin Merkez Bankası (PBOC), büyüme rakamlarını rayına oturtabilmek adına önlem almaya devam ediyor. PBOC, yuana istikrar getirmek için, Çin'de faaliyet gösteren offshore bankaların yuan hesaplarına zorunlu karşılık faizi uygulamasının yanında, Çin hisse senetleri piyasası düzenleme kurulu başkanı Xiao Gang, Çin hisse senedi piyasalarında Haziran’dan bu yana kargaşanın düzenlemelerdeki boşluklar ve yetersizliği ortaya koyduğunu söyledi. 

Teknik seviyeler

Bu hafta her hareketi yakından izlenecek altında teknik olarak bakıldığında; 1090 seviyesinin kırılmaması halinde 1080’e kadar geri çekilmeler olabileceği düşünülüyor. Tersi senaryoda ise, yükselişler etkisini tekrar hissettirirse de 1094 ve 1100 dirençleri yakından takip edilecek.