Altının gramı 143,5 liraya geriledi

Haftanın ilk gününe düşüşle başlayan altının gram fiyatı, 143,5 lira seviyelerinden alıcı buluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Cuma günü düşüş eğilimindeki dolara paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,19 azalışla 144,3 liradan tamamladı.

Yeni haftaya da düşüşle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,5 değer kaybederek 143,7 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 236 liradan, Cumhuriyet altını da 962 liradan satılıyor. 

Finans Analisti İslam Memiş, geçen hafta yükseliş trendinde olan altının ons fiyatının yeni haftaya hafif satıcılı başladığını gözlemlediklerini belirtti. 

Memiş, 1.240 dolar seviyesinin üzerini test eden altının ons fiyatının, cuma günü ABD'den açıklanan verilerle 1.230 dolar seviyesine kadar gerilediğini, bu hafta yükselişlerin devam edebilmesi için 1.235 dolar seviyesinin üzerinde kapanışların olması gerektiğini kaydetti. 

Altının ons fiyatının yeni haftaya 1.234 dolar seviyesinden başladığını belirten Memiş, 1.228 dolar seviyesinin destek konumuna geldiğini bildirdi.

Memiş, altının gram fiyatının, geçen hafta dolar/TL'de yaşanan sert düşüşlerden dolayı değer kaybettiğini, yurt içi piyasalarda dolar/TL'nin değer kaybının devam etmesi ve 3,62'nin altına gerilemesiyle altının gram fiyatının 144 lira desteğinin altına gerilediğini söyledi. 

Memiş, kısa vadede dolar kurunda agresif yükselişler beklemediğini, buna bağlı olarak altının gram fiyatında düşüş eğilimi ya da yatay seyir izlenebileceğini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir