Arçelik tahvil ihracı için yetki verdi

Arçelik yurtdışında 1 milyara kadar tahvil ihracı için BofA Merrill Lynch, JP Morgan ve The Royal Bank of Scotland'ı yetkilendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arçelik yurtdışında 1 milyar dolar veya muadili yabancı para tutarına kadar tahvil ihracı için BofA Merrill Lynch, JP Morgan ve The Royal Bank of Scotland'ı yetkilendirdi.

Reuters servislerinden IFR'da yer alan bilgiye göre, söz konusu ihraçla ilgili 18 Mart'ta Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde bir dizi yatırımcı toplantısı düzenlenecek.

Arçelik'ten KAP'a yapılan açıklamada ise, ihraç edilecek tahvillerin tutarı ve ihraç koşullarının söz konusu toplantıların ardından belirleneceği ifade edildi.

"Rule 144A" ve "Regulation S" formatında yurtdışındaki yatırımcılara satılacak olan tahvil Fitch'den BB+ notu ve S&P'den BB+ notu ile derecelendirildi.

Arçelik, yurtdışında gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere bir veya birden fazla ihraç yoluyla, farklı tertip ve vadelerde toplamda 1 milyar dolar veya karşılığı yabancı para tutarına kadar borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurduğunu Ocak ayında açıklamıştı.