Azeriler Türk bankacılık pazarına girdi

BDDK, Pasha Bank'a, Taib Bank'ın çoğunluk hissesini satın alarak Türk bankacılık pazarına girmesi için izin verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), merkezi Azerbaycan'da bulunan Pasha Bank'a, Taib Bank'ın çoğunluk hissesini satın alarak Türk bankacılık pazarına girmesi için izin verdiği bildirildi. 

Pasha Bank ile Aksoy Holding'den yapılan ortak açıklamaya göre, Pasha Bank Yönetim Kurulu, özellikle Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan arasında artan ekonomik faaliyetlerden dolayı müşterilerinin ihtiyaçlarına daha kolay cevap verebilmek için Türk bankacılık piyasasına girmeye karar verdi.  

Taib Bank'ın çoğunluk hisselerinin satın alınması yoluyla Aksoy Holding ile ortaklık yapma kararı alan Pasha Bank'ın üst düzey yöneticisi Farid Akhundov, şunları kaydetti: 

"Aksoy Holding ile bu ortaklığa girme konusunda çok heyecan duyuyor ve Türk şirketleri ile yakın çalışabileceğimiz için sabırsızlanıyoruz. Türk piyasasının Azerbaycan, Gürcistan ve bölgedeki diğer ülkelerde yatırım fırsatları arayan küçük ve orta ölçekli girişimciler için büyük potansiyel arz ettiğini düşünüyoruz. Aynı şekilde yerel projelerin potansiyelinden faydalanmak isteyen Azeri yatırımlarının da Türkiye'ye getirilmesine aracılık etmek istiyoruz." 

Aksoy Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Batu Aksoy da ortaklığın Türkiye'de ve bölgede büyümek isteyen işletmeler için başarılı bir bankacılık platformu sunacağını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir