Bank Asya 250 milyon $ kredi sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bank Asya, uluslararası piyasalardan sukuk ihracı yoluyla 10 yıl vadeli 250 milyon dolar sermaye benzeri kredi sağladı.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısı öncesi dağıtılan bültendeki bilgilere göre, yıllık getiri oranı yüzde 7.5 olarak belirlenen altı ayda bir kar payı ödemeli 250 milyon dolar tutarındaki krediyi Bank Asya'nın beşinci yılsonunda kapatma opsiyonu bulunuyor.

Bank Asya 10 yıl vadeli azami 300 milyon dolar karşılığı sukuk türü ikincil sermaye benzeri kredi temini için dört bankaya yetki vermişti.

Kredide, Bank of America Merrill Lynch, Emirates NBD Capital, HSBC ve National Bank of Abu Dhabi eş düzenleyici olarak yer aldı.

Yatırımcıların bölgesel dağılımında yüzde 52 ile Avrupa ilk sırada yer alırken, Ortadoğu yüzde 35, Asya ülkelerinin payı ise yüzde 13 oldu.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, bu işlem ile bankanın sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 13'ten yüzde 16'ya çıkacağını belirterek, oluşan büyüme potansiyeli sayesinde ekonomiye 5 milyar lira daha fazla destek sağlama imkanı bulacaklarını ifade etti.