Bank Asya sukuk için talep topluyor

Bank Asya, 1 yıl vadeli ve 75 milyon TL tutarındaki kira sertifikası (Sukuk) için yarın talep toplamaya başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Katılım bankacılığının önde gelen isimlerinden Bank Asya, 1 yıl vadeli ve 75 milyon TL tutarındaki kira sertifikası (Sukuk) için yarın talep toplamaya başlıyor.

Katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak yapılandırılan ihraç, özel sektör tarafından yurt içinde halka arz edilecek TL cinsinden ilk kira sertifikası niteliğini taşıyor.

Taleplerin 27-28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde toplanacağı halka arzda yatırımcılardan gelecek talebe göre ihraç tutarı 125 milyon TL nominal tutara kadar artırılabilecek.

İş Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecek ihraçta Bizim Menkul Değerler konsorsiyum üyesi olarak yer alıyor. Talep toplama işlemleri Bank Asya şubeleri, www.bankasya.com.tr, İş Yatırım ve Bizim Menkul Değerler AŞ aracılığıyla yürütülecek.

Geliri 3 ayda bir dağıtılacak

Halka arz sürecini değerlendiren Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Dr. Feyzullah Eğriboyun, kira sertifikası ihracının Asya Varlık Kiralama AŞ tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Asya Varlık Kiralama Şirketi'nin devraldığı varlıklardan kira geliri elde edeceğini ve söz konusu kira gelirlerinin sertifika sahiplerine dağıtılacağını açıklayan Eğriboyun, "Kira sertifikası vadesinde ilgili varlıklar tekrar kaynak kuruluşa devredilecek. Yatırımcılara kira sertifikası süresince 3 ayda bir gelir dağıtılacak ve bir yıl sonunda kira sertifikası bedeli geri ödenecek" dedi.

Bank Asya'nın kira sertifikası ihracıyla sermaye piyasalarından yeni bir fonlama kaynağına erişeceğini belirten Eğriboyun, başta faizsiz bankacılık ürünlerini tercih edenler olmak üzere, yatırımcılara düzenli gelir sağlayan alternatif bir yatırım aracı sunulacağını açıkladı.