Bank Asya’nın sermaye yeterlilik rasyosu 18,32’ye ulaştı

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, ilk 9 aylık dönemdeki zarar rakamına rağmen 2,2 milyar TL’lik özkaynak ve yüzde 18,32’lik sermaye yeterlilik rasyosu ile faaliyetleri sağlıklı bir şekilde sürdürdüklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Asya Katılım Bankası (Bank Asya), 2014 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin mali tablolarını açıkladı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada; 2014 yılı stratejilerini verimliliğini artırarak istikrarlı bir yapı tesis etme üzerine kuran Bank Asya'nın, mali yapısını da bu planlamalar doğrultusunda yeniden şekillendirdiği bildirildi. Global ölçekte finansal sektörün yeni bir düzlemde tekrar oluştuğu 2014 yılında, Bank Asya'nın finansal büyüklüğünde meydana gelen daralmaya bağlı olarak, karlılığının azaldığı ifade edildi.

Bu arada Bank Asya'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan 9 aylık konsolide olmayan mali tablolarına göre, banka bu yılın 3. çeyreğinde 300 milyon 955 bin lira net zarar etti.

Aktif kalitesinin artırılması için sürdürülen çalışmalar doğrultusunda ayrılan kredi karşılıkları sonrasında ilk 9 aylık dönemdeki zarar rakamına rağmen 2,2 Milyar TL’lik özkaynağı ve yüzde 18,32’lik sermaye yeterlilik rasyosu ile faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, "Güçlü bir özkaynak yapısı olan Bankamız, sektör ortalamasının üzerinde sermaye yeterlilik rasyosuna sahip. Bank Asya'nın aktif toplamı 16,5 Milyar TL seviyesinde gerçekleşirken nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye sağladığımız finansal destek 20,3 milyar TL seviyesine ulaştı" dedi.

Beyaz, "Türkiye’nin her yerinde kaliteli, hızlı ve müşteri memnuniyetini esas alarak hizmet sunan, güçlü özkaynakları ve insan kaynağı ile sektörün önemli bir oyuncusu olan Bank Asya, tüm şube ve personeli ile faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürüyor" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir