Banka Asya'dan ortaklık açıklaması

Bank Asya, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmesi yapabilmek için QIB ile münhasırlık anlaşmasını sonlandırdığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bank Asya, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi için Qatar Islamic Bank ile münhasırlık anlaşmasının feshedildiğini duyurdu.

İşte Bank Asya'nın KAP'a yaptığı o açıklama;

"Qatar Islamic Bank'ın (QIB) Bank Asya'da stratejik ortak olması ile ilgili olarak QIB'den alınan resmi teklif üzerine münhasır görüşmelere başlandığı 25.03.2014 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştu. Bu süre zarfında mevcut münhasırlık anlaşması nedeniyle Bankamızca başkaca resmi bir teklif alınmamıştır.

Gelinen aşamada, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen, QIB ile Bankamız arasında bulunan münhasırlık anlaşması 08.08.2014 tarihi itibariyle feshedilmiştir."

SGK için de yasal hakkını kullanacak

Öte yandan Bank Asya, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) banka ile hizmet protokollerini 8 Eylül itibariyle sonlandırdığını dün açıklamasının ardından protokol
iptallerine karşı yasal haklarını kullacağını ve iptalin banka faaliyetlerine önemli bir etkisi olmadığını açıkladı.

Bank Asya KAP'a yaptığı açıklamada SGK'nın prim tahsilat protokolü ve sağlık hizmeti sunucuları protokolünün sözleşme hükümlerine aykırı biçimde feshettiği belirtildi.

SGK'nın yanı sıra dün Gelir İdaresi Başkanlığı da Bank Asya ile yapılmış olan vergi tahsilatına ilişkin protokollere son vermişti.

Bank Asya'nın hisseleri Borsa İstanbul'un dün hisse sırasını geçici olarak kapatmasından bu yana işlem görmüyor.