Banka hisselerinde yüzde 3 düşüş

Bankacılık sektörü, Halkbank hisselerindeki sert düşüş öncülüğünde geriledi. Halkbank hisseleri, ilk yarıda yüzde 14,34 azalışla 10,33 TL'ye geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa, günün ilk yarısında yüzde 1,18 değer kaybederek sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 89.113,32 puandan girdi. BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 1.068,4 puan azalırken, toplam işlem hacmi 2,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık sektörü, Halkbank hisselerindeki sert düşüş öncülüğünde geriledi. Halkbank hisseleri günün ilk yarısında 9,77 TL'ye kadar gerilemesinin ardından gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etse de sürekli müzayede işlemlerine verilen araya yüzde 14,34 azalışla 10,33 TL'den girdi.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD'de Reza Zarrab'ın yargılanma süreci ile bağlantılı olarak tutuklanmasının ardından banka hisseleri tarihindeki en büyük düşüşü yaşarken, analistler olayın politik bir konuya dönüşebileceğini ve bankaya olumsuz etkilerinin olabileceğini belirtiyor.

Kıdemli bir bir bankacılık analisti, savcılık iddianamesinde bankanın adının da yer alıyor oluşunun yatırımcıların hoşuna gitmeyeceğini belirterek, "ABD dışişleri bakanı yarın Türkiye'de olacak. Bu konu da siyasetin gündeminde yer alabilir. Haberler, Halkbank hisseleri için olumsuz ve bugün hisse fiyatı üzerinde baskı oluşturacaktır" dedi.

Bir başka bankacılık analisti de olayın politik bir konu olarak kullanılacağını belirtti. 

Öte yandan Halkbank'ın dolar cinsi tahvilleri de tüm vadelerde satışla karşılaştı.